14 mei 2022

Er is genoeg te beleven tijdens FDFA’22, maar wist je dat er ook van alles te doen is tijdens het festival? Verspreid door Arnhem kun je terecht bij bekende en minder bekende makers, die je middels diverse workshops meer zullen leren over Mode & Design. Waar moet je zijn?

Recovery Garden | Hul le Kes

De Recovery Garden is een uitbreiding van de Hul le Kes Recovery studio van het Arnhemse modemerk Hul le Kes. Tijdens FDFA’22 kun je in de Recovery Garden in Sonsbeek Park workshops volgen over het verven van beschadigde of afgedankte stoffen, door het gebruik van organisch afval van lokale ondernemingen. Meer informatie + aanmelden.

Reading My Panties | Reading Group & Zine-Making | Lu Lin

Het project Reading My Panties van artiest Lu Lin bestaat uit een reeks zines en pedagogische workshops voor gemarginaliseerde groepen, en is gebaseerd op theorieën uit intersectionaliteit en queer feminisme. Tijdens FDFA’22 is een installatie van Reading My Panties, als onderdeel van de Waardevol presentaties, te zien in Rozet. Daarnaast geeft Lu Lin twee workshops waarin er dieper ingegaan wordt op het taboe dat er op vrouwenondergoed rust. Meer info + aanmelden.

Nieuwe waarde geven aan bestaande kleding | GARCIA_BELLO

Upcoming modemerk Garcia Bello brengt met de Walk-in Wardrobes tijdens State of Fashion 2022 methodes van delen, hergebruik, reparatie, vernieuwing en recyclen van bestaande materialen en producten naar jullie kasten. Ze graaft achterin de kast naar je verwaarloosde kleding en vergeten verhalen en blaast deze eenvoudige, alledaagse artikelen nieuw leven in. Garcia Bello geeft waarde aan wat al bestaat en niet in gebruik is, en legt verhalen vast over thuis, gemeenschap en onderdak. De workshops Upcycle Your Own Poncho en Using a Blanket Stitch hier naadloos op in. 

Schets je Verhaal | Mirte Engelhard

Tijdens de workshop van ontwerper Mirte Engelhard leer je jouw verhaal 'te schetsen' en daadwerkelijk om te zetten in conceptuele mode-illustraties. Neem hiervoor een persoonlijk item mee dat voor jou van waarde is, of meer vertelt over wie je bent. De workshop wordt afgesloten met een kleine presentatie van de gemaakte illustraties en toelichting van de deelnemers. Meer informatie + tickets.

Borduur mee aan het Tuintapijt | Craft Council

In bijna elke cultuur zijn er borduurtechnieken te vinden om textiel mee te versieren en te verfraaien. Dit gegeven vormt het uitgangspunt voor een workshop onder leiding van kunstenaar Jolanda Schouten. Borduur met elkaar (verder) aan het tuintapijt. Meer info + aanmelden.

Meer workshops tijdens FDFA'22 vindt je hier.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem