Exhibition / Fashion / Textile
Gratis entree
Georganiseerd door:
Partner State Of Fashion

Op 3 juni begint de tweede editie van de State of Fashion Biënnale in Arnhem. Met het centrale thema Ways of Caring wil State of Fashion ruimte geven aan de mensen, onze omgeving en de verhalen die tot nu toe te weinig ruimte hebben gekregen om gehoord te worden. De Biënnale 2022 biedt dan ook veel internationale deelnemers met uiteenlopende achtergronden een plek om hun werk te tonen en werkmethodes te delen.

Om de Biënnale transparant, veelzijdig en participatief te maken is het programma van State of Fashion Biënnale 2022 tot stand gekomen onder meer via internationale Open Calls en open dialogen. Dit proces begon al in 2020 met een Open Call voor Curatoren en werd in 2021 voortgezet met onder meer een Open Oproep voor Deelnemers voor de tentoonstelling. Meer dan 150 modeprofessionals uit bijna 50 landen reageerden op deze oproep.

Met het centrale thema Ways of Caring gaat de State of Fashion mode biënnale deze zomer op zoek naar mogelijkheden om de mode-industrie duurzamer en zorgzamer te maken. Met zeven programmaonderdelen wordt gedurende vijf weken met meer dan 70 ontwerpers, kunstenaars en makers van over de hele wereld én het publiek gewerkt aan de verbroken relatie tussen de productie van mode en de drager. State of Fashion 2022 omvat drie tentoonstellingen, 85 activiteiten op vijf locaties in het centrum van de Arnhem, stad van de duurzame mode. Iedere dag is het aanbod aan activiteiten anders, interactief en samen gecreëerd door makers en bezoekers. 

Images top to bottom: Widi Asari & Riyadhus Shalihin, Garcia Bello, Anabel Poh Zhi Ru top: Widi Asari & Riyadhus Shalihin middle: Garcia Bello Photo by: Juan Borgononi bottom: Anabel Poh Zhi Ru Photo by: Pim Top Title: “What A Time To Be Alive 2020” 2020

Alle dagen en tijden

03 juni 2022 12:00-17:00
10 juli 2022 12:00-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem