Event / Fashion
Gratis entree
Georganiseerd door:
Partner State Of Fashion

We weten dat er een grootschalige systeemverandering nodig is om de mode-industrie te veranderen. Dit hele industriële systeem veranderen dat diep geworteld is in de uitbuiting van mensen en de planeet is een beangstigende taak. Als we onze garderobes zien als een startpunt bij dat uitzonderlijk complexe systeem, kunnen we een begin maken.

Verzet tegen overconsumptie

Hier in de Walk-In Wardrobes moedigen we individuele en collectieve daden van reparatie en herstel aan. Van het herstellen van onze kleren tot het repareren van onze disfunctionele systemen. Ruilen, delen, lenen en uitlenen verwoorden ons verzet tegen overconsumptie. Verstellen, upcycling, nieuw gebruik en hergebruik worden een daad van verzet tegen een systeem dat ontworpen is voor veroudering en afval. Kleding in omloop houden is een radicale en geweldige daad. Zoals de ambassadrice van eerlijke mode Marina Spadafora wijselijk zegt:

"De revolutie begint in je kledingkast!"

Door middel van deze Walk-in Wardrobes willen we onderzoek doen naar systemen van burgerbezit door gebruik te maken van bestaande ruil-, inruil- en kledingbibliotheek systemen om verschillende methoden van niet-monetaire uitwisseling van kleding te testen. We beginnen met de vraag: wat als we kleding niet zien als iets dat we kopen en bezitten, maar als iets waar we voor zorgen tot de volgende zorgdrager? Deze garderobes vieren kleding als mijlpalen van geleefde levens en plaatsen ze in de overgang van de ene drager naar de andere, elk voortbordurend op hun doorlopende verhaal.

Deel je garderobe

We nodigen niet alleen uit tot een uitwisseling van kleding, maar ook tot een uitwisseling van vaardigheden, van reparatie en verstellen tot wassen, onderhouden en aanpassen, om een alternatieve mode-economie op te bouwen waarin kleding zo lang mogelijk in omloop blijft. Aan het eind van de biënnale zullen al deze bijdragen worden gebruikt voor een voorstel voor een permanente kledingbibliotheek voor de stad. Deel je garderobe!

Images top to bottom: Danayi Madondo, Widi Asari & Riyadhus Shalihin, Wei-Chi Su top: Danayi Madondo Photo By: Masimba Tinashe Madondo 2020 middle: Widi Asari & Riyadhus Shalihin bottom: Wei-Chi Su Photo(s) by: Wei-Chi Su & Sohyun Yoon

Alle dagen en tijden

03 juni 2022 10:00-17:00
10 juli 2022 10:00-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem