Workshop / Fine Art / Textile
Georganiseerd door:
Crafts Council Nederland

In bijna elke cultuur zijn er borduurtechnieken te vinden om textiel mee te versieren en te verfraaien. Dit gegeven willen we als uitgangspunt nemen voor een ontmoeting onder leiding van kunstenaar Jolanda Schouten om met elkaar (verder) te borduren aan haar tuintapijt. 

Project Tuintapijt

Jolanda schildert levensgrote bloemen. Soms uit haar eigen tuin gecombineerd met bloemen die ze vindt in de berm. Deze werken vormen met elkaar een tuin op zichzelf. Sinds 2020 borduurt ze samen met anderen aan haar tekeningen op textiel om op die manier met elkaar een tuintapijt te creëren. Vrouwen, mannen en soms ook kinderen borduren mee, soms borduren ze de bloemen die Jolanda getekend heeft, soms borduren ze een bloem uit het land van herkomst. Er zijn ervaren borduursters en er zijn mensen die voor het eerst een naald en draad vasthouden. Door het gezamenlijk werken ontstaan er gesprekken. Maar soms is er de magische stilte dat iedereen aan het werk is, geconcentreerd maar in verbondenheid met de ander.

Borduur mee!

We nodigen je uit mee te komen borduren, als je wilt kan je een afbeelding van je eigen bloem of plant meenemen om die toe te voegen aan het tapijt. Je hoeft niet de hele dag te blijven, maar dat mag wel.

Crafts Council Nederland organiseert deze workshop in samenwerking met FDFA. Crafts Council Nederland is het platform voor het creatieve ambacht, voor een toekomst voor makers.

Toegang is gratis. Aanmelden voor de workshop kan door een mailtje te sturen naar willemien@craftscouncil.nl

We verheugen ons op je komst!

Crafts Council Nederland
Crafts Council Nederland
Crafts Council Nederland

Alle dagen en tijden

25 juni 2022 10:30-16:30

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem