Workshop / Fashion
Georganiseerd door:
FDFA'22

Heb je die ENORME roze onderbroek al zien hangen bij Rozet Centrum? En dat waslijntje met al die onderbroeken vol met teksten eronder ook? Ze horen bij het project 'Reading My Panties' van kunstenaar Lu Lin.

Dit project bestaat uit een reeks zines (handgemaakte magazines in beperkte oplage red.) en pedagogische workshops voor gemarginaliseerde groepen, en is gebaseerd op theorieën uit intersectionaliteit en queer feminisme. En tijdens FDFA’22 is een installatie van Reading My Panties, als onderdeel van de Waardevol presentaties, te zien in Rozet in de vorm van een gigantische roze onderbroek dus. Daarnaast geeft Lu twee workshops waarin er dieper ingegaan wordt op het taboe dat er op vrouwenondergoed rust. 

Want dát er een taboe op rust, dat is een feit. En dat is anno 2022 eigenlijk best gek. Van jongs af aan krijgen we door middel van ons ondergoed onbewust mee hoe onze samenleving gender benaderd. Het ontwerp van een onderbroek of een slipje suggereert veelal waar het geslacht zit, door middel van toegevoegde designs wordt de nadruk nog groter. Met haar project en de bijbehorende workshops wil Lu Lin gemarginaliseerde groepen vrouwen, BIPOC, LGBTQIA+ en anderen uitdagen om vastgeroeste definities van slipjes los te laten en ze gezamenlijk opnieuw te formuleren.

Zine Making

Heb jij thuis toevallig een slip met een verhaal liggen? Kom dan aanstaande donderdag, 30 juni om 16.00 uur, mét die slip naar Rozet en doe mee met de gratis workshop. Aan de hand van het meegebrachte ondergoed worden verhalen verzameld en gebundeld in een magazine waarvan nog niks vaststaat. Door het vertellen van verhalen, schrijfoefeningen en visuele experimenten ontstaat het magazine. De inspiratie wordt gehaald uit de verschillende genres die in verschillende media kunnen voorkomen. Misschien wil jij wel een manifest schrijven over jouw menstruatieslip, of een oproep doen voor jouw sexy onderbroek. Alles kan en mag!

Veilige ruimte

Deze workshops vormen een veilige ruimte voor BIPOC, LGBTQIA+, Aziaten en mensen met verschillende religies. Belangrijke waardes in deze workshops zijn inclusie, zorgzaamheid en empathie. Discriminatie zoals seksisme, racisme of homofobie wordt niet getolereerd. De workshops zijn Engelstalig. Deelname is gratis, wel vooraf even aanmelden. Klik hier voor meer informatie. 

Heb vragen over de workshop of het project? Stuur Lu dan gerust een (Engelstalig) mailtje.

Lu Lin

Alle dagen en tijden

30 juni 2022 19:00-21:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem