Exhibition / Fashion
Gratis entree
Georganiseerd door:
ArtEZ MA Fashion Strategy
An exhibition by ArtEZ Fashion Strategy: gen. #26 on sensing fashion

Een expositie van de ArtEZ master Fashion Strategy: Generatie #26 over het begrijpen van mode.

Onze allerliefste mode,

We zijn zo blij dat we eindelijk de tijd hebben genomen om je te schrijven! Hoe gaat het met je? Het lijkt alsof we al tijden niets van je gehoord hebben, maar laten we niet beginnen met elkaar te beschuldigen. We begrijpen dat je ontzettend druk bent geweest met lanceren van wéér een nieuwe set trends: is bloemenprint weer helemaal in deze lente?

Onze intentie om je te schrijven is een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt. We zijn namelijk een beetje bezorgd over je, begrijp je? Mode ging altijd al over verandering. Vergis je niet, wij zijn dol op verandering. We vragen onszelf ook constant af wie we zijn en wie we willen zijn. Ons gedrag en ons perspectief op de wereld passen we daarop aan.

Het doet ons pijn dit te zeggen, maar het lijkt erop dat je situatie uit de hand loopt. Jouw constante verandering waar je zo trots op bent gaat sneller en sneller, zonder dat er een concreet doel in zicht is. Iedere week hangen er weer nieuwe collecties in de winkels. De gevolgen van deze vluchtige trends worden op meerdere niveaus ervaren, van oneerlijk behandelde fabriekswerkers tot een vervuilde planeet. Zou mode niet iets moeten zijn dat vrijheid brengt, in plaats van dat het vrijheid beperkt?

Dus, lieve mode, we denken dat het vrij duidelijk is. Je verandert niet langer voor het goede; je bent een slachtoffer geworden van je eigen wispelturigheid. De nood om jouw systeem te veranderen wordt steeds urgenter. Maar hoe kunnen we dit doen? Je zou denken dat het makkelijker is gezegd dan gedaan, maar de oplossing is eigenlijk vrij simpel. Het enige dat nodig is, is wat lang uitgesteld gewetensonderzoek.

In de kern van je systeem, onder het gemystificeerde concept van ‘in de mode’ zijn – de snelle cyclus van trends en de focus op meer en meer verkrijgen en verzamelen – vinden we een mens dat een kledingstuk draagt. Om je zelf nieuw leven in te blazen, moet deze mens en de relatie tussen jou en deze mens de grootste trend van dit jaar worden.

Denk toch eens aan hoeveel meer je zou kunnen zijn dan je nu bent: niet alles gaat over jouw vaardige portrettering van oppervlakkige esthetische kwaliteiten. Sta toe dat gevoeligheid het gebied van mode weer betreedt. Maak weer verbinding met de mens als een spiritueel wezen in ervaring met mode en creëer zo nieuwe perspectieven op duurzaamheid, veerkrachtigheid en inclusiviteit. Neem een stap verder door je rigide systeem te openen voor mindfulness: kleed niet alleen fysieke lichamen, maar ook de geest. Zorg ervoor dat wij mensen onze kledingstukken weer echt waarderen. Je hebt zoveel verborgen schatten te bieden!

Het is niet nodig om dit helemaal alleen te doen. Laat ons toe in je systeem en wij doen ons best om anderen te begeleiden, te onderwijzen en te inspireren.  

Wij zijn generatie #26 en samen kunnen we een nieuw modesysteem vormen.

Chet Bugter, Elisa Kley, Lisa Zwiep, Zareb Hoeve.

 

Being & Becoming

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem