Lecture / Fashion
Georganiseerd door:
ArtEZ hogeschool voor de kunsten & State of Fashion (StoF)

ArtEZ hogeschool voor de kunsten en State of Fashion organiseren Fashion Colloquium: Searching for the New Luxury. Het ‘Fashion Colloquium’ onderzoekt nieuwe definities van luxe tegen de achtergrond van dringende sociale en milieu gerelateerde kwesties.  De modewereld heeft een dringende behoefte aan een meer op waarde gebaseerd kritisch denken en een design gedreven onderzoek om het systeem grondig te verkennen, te verstoren, te herdefiniëren en te transformeren.

Tijdens deze tweedaagse conferentie zullen we gezamenlijk onderzoeken hoe we meer richting een modewereld kunnen bewegen die ethiek, inclusiviteit en verantwoordelijk consumentisme op een meer geëngageerde manier benadert. Design, verbeelding en esthetiek zijn essentieel om deze waarden uit te drukken en om een meer ethische betrokkenheid te tonen met de materiële objecten die ons lichaam omringen. Het ‘Fashion Colloquium’ zal onderzoeken hoe we samen naar een meer veerkrachtige toekomst van mode kunnen overstappen.

Meer dan 30 internationale academici en creatieve beoefenaars zullen hun onderzoek presenteren met betrekking tot thema’s als nieuwe materialen, ontwerpen voor gesloten kringen, esthetische duurzaamheid en emotionele verbinding, het herdefiniëren van waarden, nieuwe bedrijfsmodellen en organisatievormen en het belang van agency in de overgang naar een meer duurzame toekomst. We zullen gemeenschappelijke discussies voeren over hoe innovatieve benaderingen ontwikkeld kunnen worden, die helpen bij het creëren van systeemveranderingen.

Het Fashion Colloquium bestaat uit:
- Lezingen en paneldiscussies door keynote sprekers;
- Presentaties (op papier) van academici en praktijkgerichte onderzoekers en ontwerpers;
- Creatieve bijdragen zoals performances, participatieve paneldiscussies en andere creatieve interventies.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem