Master Class / Fashion / Textile
Georganiseerd door:
Modevakopleiding HJS

In de huidige mode en bij historische kostuums wordt veel gebruik gemaakt van passementen. Bijzondere koorden en band worden verwerkt als versiering op verschillende kledingstukken of als jas-sluitingen.

Wil je ook kennismaken met de toepassingen van sierkoord en band op stof? En wil je leren hoe je zelf mooie sluitingen kan maken van passementen? Laat je dan inspireren door de mogelijkheden!
Tijdens deze workshop leer je hoe je koord en band op stof kunt bevestigen en je leert daarbij de kneepjes van een mooie aan- of afhechting. Je maakt kennis met verschillende manieren om een patroon op de stof over te kunnen brengen en je maakt een losse jas-sluiting. Je kunt daarbij experimenteren met verschillende soorten band en koord. 

Deze masterclass wordt gegeven door Marjolein van der Heide. In 2014 heeft Marjolein de Mastering opleiding Broderie d'art niveau 1 en niveau 2 afgerond. Daarnaast is zij geschoold in Broderie d'art bij Ecole Lesage in Parijs. Na het afronden van de opleiding heeft ze borduurervaring opgedaan in het Atelier van Saskia ter Welle.

Vanaf 2015 heeft Marjolein workshops gegeven in diverse Nederlandse musea en bij Modevakopleiding HJS. Diverse Fashion designers en kunstenaars weten Marjolein inmiddels te vinden voor uiteenlopende borduuropdrachten. Zo heeft zij onder meer samengewerkt met Claes Iversen, TOS Gallery en Inderjeet Sandhu. 

Masterclass Passementen - Modevakopleiding HJS
Masterclass Passementen - Modevakopleiding HJS
Masterclass Passementen - Modevakopleiding HJS
Masterclass Passementen - Modevakopleiding HJS

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem