Exhibition / Product Design / Textile
Gratis entree
Georganiseerd door:
Made in Arnhem

Arnhem viert in de maanden juni en juli de creativiteit door letterlijk de vlaggen buiten de hangen! Studio VOLLAERSZWART kleedt onder de naam REFLAGS Arnhem Centraal, de binnenstad, het Modekwartier, de hoofdlocatie van FDFA en De Melkfabriek - hoofdlocatie van State of Fashion - aan met gerecyclede vlaggen.

Aanleiding zijn de mooie jubilea dit jaar, te weten: eerste jaar State of Fashion (SToF), 5 jaar Fashion & Design Festival Arnhem (FDFA), 10 jaar Nacht van de Mode en 20 jaar Collectie Arnhem (collectie derdejaars studenten ArtEZ opleiding Fashion Design). Ondernemers en bewoners kunnen ook aanhaken en meedoen. Zo wordt de hele stad betrokken bij REFLAGS.

Reflags Arnhem - Studio VOLLAERSZWART

Recycling

REFLAGS sluit aan bij het centrale thema van SToF. Het festival draait om recycling en bewustwording rondom de grote verspilling en vervuiling van de mode-industrie. Voor evenementen geldt hetzelfde. Vlaggen en banieren worden vaak eenmalig ingezet en daarna weggegooid.

Studio VOLLAERSZWART heeft al meer dan 2.500 vlaggen verzameld voor dit bijzondere citydressing project. Ze putten uit eigen collectie, zoals de kroning en bruiloft van de koning, maar ook Arnhemse partijen hebben belangeloos vlaggen gedoneerd. Onder andere Vitesse, Introdans, Pathé, Musis, ArtEZ, Gelredome en vele andere Arnhemse organisaties. REFLAGS zorgt voor een tweede leven van de vlaggen en draagt op deze manier bij aan duurzamere wereld.

Lokale betrokkenheid

De glazen wanden van Station Arnhem Centraal krijgen een kleurrijke uitstraling. De ramen worden van boven tot onder gevuld met speciaal geprepareerde vlaggen die in repen zijn versneden. De hoofdlocatie van SToF wordt aangekleed met lange stroken loshangende vlaggen. Het doet denken aan grote vliegengordijnen.

Om REFLAGS te volgen in de miniserie, klik hier

Reflags Arnhem - Studio VOLLAERSZWART
Reflags Arnhem - Studio VOLLAERSZWART

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem