Workshop / Fashion / Fine Art / Graphic Design / Product Design / Textile
Gratis entree
Georganiseerd door:
Rijn IJssel Creatieve Industrie

Bijzonder bezoek uit Berlijn, de creatieve hoofdstad van Europa, tijdens FDFA 2018!

Sinds 2 jaar werkt Rijn IJssel samen met Czentrifuga, een kleurrijk kunstenaarscollectief uit Berlijn, dat zich bezig houdt met kunst, kostuumontwerp (Gogo Trash), muziek en (internationale) projecten met kunstenaars en sociaal maatschappelijke organisaties.

“Upcycle and consume less!”, dit zijn belangrijke uitgangspunten binnen hun levensstijl en werk.
Zij werken voornamelijk met afvalmateriaal en komen al experimenterend en improviserend tot bijzondere installaties, performances en andere kunstuitingen.

In de eerste week van juni komt het collectief naar Arnhem om met studenten van Rijn IJssel, kunstenaars en geïnteresseerde Arnhemmers de samenwerking aan te gaan.

Op zondag 3 juni stelt Czentrifuga zich voor aan het Arnhemse publiek tijdens de opening van een tentoonstelling met hun werk, die bestaat uit zeefdrukkunst, kostuums en foto- en filmmateriaal.

Vanaf dinsdag 5 juni geven zij workshops op het gebied van kostuumdesign en zeefdrukken, die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Op de eerste verdieping van de hoofdlocatie van het FDFA festival worden “werkplaatsen” ingericht, die gaan fungeren als experimentele broedplaats voor het maken van kostuums, met elk een eigen achterwand van gezeefdrukt behang.

Als basis heeft iedere werkplek een etalagepop, waarop in de loop van de week een bijzonder en extravagant kledingstuk met accessoires zal ontstaan dat grotendeels gemaakt is van een verzameling afvalmaterialen.

Tijdens de zeefdrukworkshops zal worden gewerkt aan ontwerpen die worden samengevoegd tot motieven voor het behang.

Naast de deelname van studenten van Rijn IJssel Creatieve Industrie, worden ook andere geïnteresseerden van harte uitgenodigd om aan de workshops deel te nemen.

Materialen en gereedschappen zijn aanwezig, deelname aan de workshops is gratis.
JEKAMI= Jeder kann mitmachen!

Op zaterdag 9 juni worden de resultaten van de workshops getoond tijdens een afsluitende expositie met een performance door Gogo Trash en een optreden van de Arnhemse band John Frost.

Deelnemende Berlijnse kunstenaars: Stine Ruine, Yt Winterthaler, David Braithwaite, Werner Kernebeck, Marko Krojac en Doreen Katerbau.

 

Czentrifuga Gogo Trash
Czentrifuga Gogo Trash
Czentrifuga Performance Mallorca
Czentrifuga Zeefdrukwerkplaats Berlijn

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem