Lecture / Fashion
€7,50 - kaartverkoop aan de deur
Georganiseerd door:
State of Fashion (SToF)

Tijdens State of Fashion is er iedere vrijdagavond een presentatie, debat of talk in de Whataboutery, waar de bezoeker wordt uitgenodigd om zelf vragen te stellen. Elke avond draait rondom een thema waarbij één of meerdere gasten vooraf een korte presentatie geven, een centrale vraag of stelling poneren en vervolgens plaatsnemen aan de debattafel. Tijdens de Whataboutery avond op 8 juni ligt de focus op het thema #tech.

Wat zijn de uitdagingen en kansen in de toekomst van duurzame mode als we elektronica en interactiviteit integreren in textiel? Hoe verandert technoligie onze samenleving en (hoe) kan zij de nieuwe luxe vertegenwoordigen?

Op 8 juni is het team van Crafting Wearables te gast. Crafting Wearables is een multidisciplinair onderzoeksprogramma dat zich richt op de rol en betekenis van technologie in de huidige en toekomstige modewereld. Het onderzoek brengt research-through-design en theoretische reflectie bij elkaar. Ontwerper en onderzoeker Pauline van Dongen, Lianne Toussaint (PhD-student aan de Radboud Universiteit), Anneke Smelik (professor Visual Culture, Radboud University) schuiven aan en delen hun visie op technologie.

De onderzoekers presenteren hun resultaten en laten zien hoe wearables kunnen worden geïntegreerd in de dagelijkse realiteit van de mode. Aan de hand van verschillende filosofische concepten en concrete, praktische voorbeelden worden we uitgedaagd om ons begrip van technologie te verbreden. Vervolgens bevragen we wat er voor nodig is om technologie een zacht karakter te geven, zodat het zich net als textiel naar het lichaam voegt. En als we technologie niet langer zien als iets puur functioneels, hoe zal het dan bijdragen aan nieuwe vormen van esthetiek?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem