Dit was tijdens 2023

Ontwerpers opgelet! De deadline voor de Open Call van FDFA 2023 is verlengd! Meld je nu aan en wie weet ben jij onderdeel van de aankomende editie van Fashion + Design Festival Arnhem!

Met als thema ‘Buiten de Lijntjes’, laat FDFA van 2 t/m 10 juni 2023 samen met diverse partners, ontwerpers en ondernemers zien dat de meest interessante ontmoetingen en ontdekkingen niet binnen de gebaande paden, maar nét daarbuiten plaatsvinden. Dat design ‘Buiten de Lijntjes’, op het gebied van zowel mode- als ontwerp, de samenhang in de maatschappij kan bevorderen. Ben jij zelfstandig werkend mode- of productontwerper en wil jij onderdeel van het festival uitmaken? Woon(de) of werk(te) je in Arnhem, heb je hier gestudeerd of ben je hier geboren? Of voel je je op een andere manier verbonden met Arnhem? Schrijf je dan NU in voor de Open Call!

FDFA vraagt ontwerpers hun plan in te dienen voor de Open Call van FDFA’23: ‘Buiten de lijntjes’. Beschrijf of visualiseer in dit plan jouw idee voor een installatie/presentatie of performance rondom de thematiek ‘Buiten de lijntjes’. Meld je aan en wie weet word jij geselecteerd als een van de vijf ontwerpers die in Rozet mag exposeren!

Hoe

Dien je plan (maximaal een A4-tje) voor maandag 3 april 2023 in via info@fdfarnhem.nl. Jouw idee wordt besproken door een selectiecommissie, bestaande uit de Mode Partners 025 en Rozet. De inzendingen worden beoordeeld op vooruitstrevendheid, begrijpbaarheid en aansluiting bij de thematiek ‘Buiten de lijntjes’. Het is van belang dat jij als ontwerper op enige wijze verbonden bent met (het creatieve klimaat van) Arnhem. Opleidingsachtergrond is voor FDFA niet van belang, of je nu aan ArtEZ of Rijn IJssel hebt gestudeerd of autodidact bent; iedereen is welkom om een plan in te dienen!

Bekendmaking

De selectie wordt half april bekend gemaakt. Iedere geselecteerde ontwerper krijgt een werkbudget om het betreffende idee tot uitvoering te brengen. Opbouw van de presentatie zal in week 20/21 zijn. Op 2, 3, 9 en 10 juni wordt verwacht dat je (een gedeelte van de dag) bij de installatie aanwezig bent. Daarnaast sluit je ook op een andere wijze aan bij de programmering van FDFA’23, bijvoorbeeld door een lezing, workshop, performance of ander (klein) event. 

Deze Open Call wordt tot stand gebracht door Gemeente Arnhem en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Over FDFA

Fashion + Design Festival Arnhem is een platform voor aan Arnhem verbonden ontwerpers en (creatief) ondernemers. Tijdens FDFA’23 kunnen bezoekers zich laten inspireren door de creatieve rijkdom die Arnhem kent op het gebied van mode- en design. FDFA vormt samen met ArtEZ University of the Arts, Rijn IJssel Creatieve Industrie, State of Fashion en Museum Arnhem het samenwerkingsverband  ‘Mode Partners 025’. 

Open Call 2023

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem