De binnenstad stond bol van de exposities tijdens de Juni Mode Maand in Arnhem. Fijne bijkomstigheid; toegang was gratis! Bekijk hier van welke expo’s met gratis toegang Arnhem kon genieten tijdens FDFA’22!

BINHE

In het project Binhe (Zapoteeks woord voor 'zaad'), onderzoeken ontwerpers Zyanya Keizer, Liesbeth Sterkenburg en Luc Aarts de complexiteit van het navigeren door culturele toe-eigening binnen mode. Het project richt zich op het creëren van een Couture-collectie met deze Nederlandse ontwerpers en verschillende partners in Mexico. Een expositie van dit werk was tijdens FDFA’22 te zien in Rozet Centrum.  

Roots

In november 2021 rondden Artez Fashion Design alumni Carolien Evers (1985) en Marit van Bergen (2007) het bijzondere kunstproject ‘Roots’ af. Een expositie van dit project is tijdens FDFA’22 exclusief te zien in Rozet. Voor ‘Roots’ gingen Marit en Carolien met jongeren uit het asielzoekerscentrum in Overloon in gesprek over hun land van herkomst, en de reis die deze jongvolwassenen uit Gambia, Irak, Iran, Eritrea en Libanon naar Nederland afgelegd hadden. Hun verhalen vormden de inspiratiebron voor het maken van eigen, unieke outfits, welke gedurende FDFA’22 te zien waren in Rozet Centrum.  

2=1

Spijkers en Spijkers is het geesteskind van tweelingzussen Truus en Riet Spijkers. Het label heeft sinds de oprichting in 2001 een direct herkenbare stijl opgebouwd; bekend om zijn grafische details en uitgesproken kleurgebruik. Tijdens FDFA’22 was bij modelabel Spijkers en Spijkers de expo 2=1 te zien. De unieke expositie toonde topstukken uit meer dan 50 collecties van meer dan 20 jaar Spijkers en Spijkers.

Textile Blush Boro Series

De expositie Textile Blush Boro Series van kunstenaar Diederik Verbakel, ook wel bekend als *DIED*, was gedurende de Juni Modemaand te zien in Dudok Arnhem.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem