Naam: Furkan Özay
Leeftijd: 20+ Beroep: Net afgestudeerd aan Fashion & Design - Mode en Maat aan Rijn IJssel, werkt in de ouderenzorg
Locatie: Amersfoort
Verbinding met Arnhem: Studeerde hier
Juni Modemaand/FDFA´23 tip: De Rijn IJssel Fashion Shows op 30 juni! Alle studenten zijn zo anders, de diversiteit in de presentatie is echt heel gaaf om te zien!

'Eind juni is mijn afstudeercollectie te zien tijdens de Fashion Shows van Rijn IJssel in het Arnhemse Stadhuis. Voor dit werk liet ik me inspireren door het merk Givenchy, de sfeer tijdens hun runway shows, de silhouetten, de kleurkeuzes die ze maken, heel tof. Ik ben blij met de collectie die ik heb gemaakt, inmiddels zie ik echt wel wat verbeterpunten maar in de basis ben ik erg tevreden met het eindresultaat. Het is streetwear, baggy, een beetje winters, unisex en met veel lagen over elkaar. 

Voor ik met deze studie startte, had ik al een opleiding in de zorg afgerond. Ik was heel gedreven om te leren naaien en koos daarom voor Fashion & Design in de richting Mode en Maat. Tijdens de studie, mede dankzij de stages die ik liep, kwam ik erachter dat mode echt wel een passie van me is, maar de zorg is waar mijn hart ligt. En dus werk ik met heel veel plezier 24 uur per week in de ouderenzorg en ontwikkel ik hobbymatig aangepaste kleding voor cliënten die daar behoefte aan hebben. Zo heb ik voor een heel passieve bewoner een shirt gemaakt waarvan de achterkant vast te zetten is met klittenband, en voor een cliënt in een rolstoel ontwikkelde ik iets vergelijkbaars.  Dit maakt dat wij deze bewoners stukken makkelijker kunnen aankleden, wat de levenskwaliteit van de cliënten in kwestie vergroot en voor mij en mijn collega’s veel fijner werkt. Op deze manier komen twee passies optimaal samen, ik vind dat mooi.’

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem