“Identiteit, diversiteit en inclusiviteit zijn thema’s die altijd vervlochten zijn met ons werk”

Paspoort
MAISON the FAUX: Tessa de Boer (29) & Joris Suk (32)
ArtEZ Fashion Design (2013)
thema FDFA 2019: identiteit, diversiteit en inclusiviteit
titel installatie: MAISON pour MAISON
dromen van: een wereld waarin iedereen zich thuis en veilig voelt

Het werk van MAISON the FAUX is tijdens FDFA'19 te bezichtigen in FDFA Showroom van 1 - 8 juni. 

Interview: Nicole Beaujean. 

Inclusieve gedachte

“Identiteit, diversiteit en inclusiviteit zijn thema’s die altijd vervlochten zijn met ons werk. Voor ons betekent dat vooral dat iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd wordt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen hetzelfde platform krijgt.

Onze ontwerpen zijn toegankelijk voor iedereen; wij geven vorm vanuit die inclusieve gedachte. Daarvoor maken we ons al sterk vanaf de start van MAISON the FAUX; onze casting en onze boodschap gaan er altijd over. We hopen daarmee deel te zijn van een grotere beweging van verbetering.”

Interieurprojecten

“Ons werk is multidisciplinair; we werken niet alleen aan een modecollectie, maar zijn allround ontwerpers.

In onze installatie zie je een deel van onze nieuwste collectie en ook van onze samenwerking met een New Yorkse 3D-designer Carol Civre. Met haar hebben we een aantal interieurproducten ontwikkeld. Onze laatste collectie MAISON pour MAISON ging vooral over huis en thuis, een plek waar je je thuis voelt en jezelf kunt zijn. Rondom die thematiek hebben we onder andere beddengoed en behang vormgegeven.”

ArtEZ

“Voor ons staat ArtEZ voor de vooruitgang van mode en design in Nederland – ArtEZ speelt daarin zelfs wereldwijd een rol. Joris en ik hebben tijdens onze opleiding niet alleen het vakmanschap geleerd, maar ook onze mindset gevormd. Je leert er hoe je jezelf kunt pushen om je ambities na te jagen, hoe je een idee tot een heel mooi eindresultaat kunt brengen, met een hoge eindkwaliteit.”

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem