Paspoort
Nina Pen (22)
ArtEZ Fashion Design (2018)
Thema FDFA 2019: verbinding door openheid en herkenning
Titel installatie: Ik ben ook maar een mens
Droomt van: totaalcollectie fine-art en fashion

Het werk van Nina Pen is tijdens FDFA'19 te bezichtigen in FDFA Showroom van 1 - 8 juni. 

Interview: Nicole Beaujean. 

Verbinding

“De basis van mijn installatie hier in Showroom is een combinatie van de ontwerpen van mijn afstudeerproject plus een aantal recente schilderijen. Al mijn werk vertelt een persoonlijk verhaal en heeft een gemene deler: openheid en kwetsbaarheid. Ik ben ervan overtuigd dat iemands eigen, echte, eerlijke verhaal herkenning oplevert. Herkenning zorgt voor acceptatie en acceptatie op haar beurt weer voor verbinding.”

Zoektocht naar eigen identiteit

“Mijn werk is een weergave van mijn zoektocht naar mijn eigen identiteit, die ook na mijn afstuderen nog in volle gang is. Voor mijn afstudeerproject maakte ik een 3D geprint zelfportret, waarop ik de prints van mijn ontwerpen baseerde. Elke print vertelt een verhaal, wat de kleding extra persoonlijk en speciaal maakt.”

Schilderen

“In mijn atelier aan het Transformatorplein werk ik met drie vakgenoten. We doen ieder ons eigen ding, maar inspireren elkaar wel. De laatste tijd ben ik vooral aan het schilderen op doek. Daarin komen de verhalende prints terug uit mijn afstudeercollectie. Het geeft mij heel veel vrijheid om me niet tot kleding te hoeven beperken.”

Knutseltafel

“Als kind wist ik het zeker: ik wilde modeontwerpster worden. Dat kwam deels door mijn moeder, een groot fashionfan. Er waren altijd heel veel modemagazines bij ons in huis. Mijn vader is beeldend kunstenaar. In onze woonkamer stond óók een grote knutseltafel en we werkten in de tuin met hout. Mijn creativiteit komt dus van beide kanten.”

Creatieve bubble

“Tijdens een studie bij ArtEZ draait het heel erg om het vinden van je eigen stijl. Je zit een beetje in een creatieve bubble. Met veel geduld heb ik er liefde ontwikkeld voor vakmanschap. Nu is het belangrijk om de zakelijke aansluiting te vinden en veel, heel veel ervaring op te doen.

Fine-art (schilderen en houtbewerking) en fashion gaan heel goed samen. Ik droom van een totaalcollectie met grafisch werk, accessoires en kleding.”

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem