Naam: Murat Akbas  
Leeftijd: 40+ 
Beroep: Grafisch vormgever/ product designer 
Locatie: Arnhem  
Verbinding met Arnhem: Woonachtig en werkzaam  
Juni Modemaand/FDFA´23 tip: Bezoek Museum Arnhem!

‘De enige factor die mijn levenskoers enigszins beïnvloed, zijn mijn ouders. Voor de rest vaar ik mijn eigen route. Overigens laat ik me hierbij graag afleiden, mijn leven vaart veel fijner als ik het stuur losjes vasthoud. 

Ik vind dat je alles moet kunnen zeggen en je op iedere manier moet kunnen uiten zoals je dat wilt. Maar zodra je de ander uit het oog verliest, verlies je naar mijn mening ook een kans op zelfontplooiing. Over het algemeen voel ik me zelden belemmerd om me te uiten. En als het wel gebeurt, dan is het vaak op zakelijk vlak. Als ik bezig ben met een opdracht waarvoor ik met een bepaald stramien te maken heb bijvoorbeeld. Gelukkig kan ik dit vaak als een puzzel ervaren. Dan wordt het opeens een leuke uitdaging. 

Mijn werk, dat als onderdeel van de expositie Tussen grenzen in Museum Arnhem te zien is, maakte ik tijdens mijn afstuderen aan ArtEZ. Dit werk is heel persoonlijk; het is theatraal, uitgesproken, voor mij haast iconisch en gemengd met invloeden uit mijn culturele achtergrond. Het werk is heel persoonlijk omdat het over mijn ervaringen gaat. Het verhaal dat ik hiermee vertel, voelt kwetsbaar maar erop terugkijkend erg verrijkend. Inmiddels ben ik zoveel verder in het leven, dat hoewel het onderwerp nog actueel is, ik er met veel meer gemak mee omga. Mede daardoor vind ik het gaaf om terug te kijken op de reis die ik afgelegd heb. Het maakt me trots om te zien waar ik vandaan kom en waar ik nu sta.’ 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem