Ontwerper? Meld je nu aan voor de Open Call van State of Fashion curated by FDFA om nieuw werk te kunnen maken als onderdeel van de aankomende editie ‘Ties that Bind’.

Voor de komende editie gaat FDFA verder op de sociale thematiek die achter mode schuilgaat. Dit keer doet FDFA dat in opdracht van State of Fashion Biennale. Binnen de overkoepelende thematiek van State of Fashion gaat FDFA samen met aan Arnhem gelieerde ontwerpers en makers op zoek naar de invloed van the global north op the global south. Hoe verhoudt mode zich tot het koloniale verleden? En behoudt men nog eigen tradities binnen een modebeeld dat sterk beïnvloed is door het Westen? De curatoren van State of Fashion 2024 hebben hiervoor een viertal sub-thema's uiteen gezet, die FDFA zal hanteren als vertrekpunt, waar jullie, als Arnhemse makers en ontwerpers, op zullen reflecteren. Deze subthema’s zijn: Protest, and the performance of politics; Designing integrity; Dismantling tradition en The fabric of shelter.

Ben jij een zelfstandig werkende mode- of productontwerper en wil je jouw werk delen met de bezoekers en inwoners van Arnhem in mei en juni 2024 tijdens State of Fashion? Woon(de) of werk(te) je in Arnhem, heb je hier gestudeerd of ben je hier geboren? Of voel je je op een andere manier verbonden met Arnhem? Dan zoeken State of Fashion en FDFA jou!

Hoe doe je mee?
We vragen jullie je plan in te dienen voor deze open call. Beschrijf of visualiseer in dit plan jouw idee voor een installatie/presentatie/performance rondom de thematiek ‘Ties that Bind’ en wie weet word jij geselecteerd als een van de vijf ontwerpers die in Rozet mag exposeren!

Dien je plan (maximaal een A4-tje) voor 21 januari 2024 in via info@fdfarnhem.nl. Jouw idee wordt besproken door een selectiecommissie, bestaande uit de Mode Partners 025, Rozet en de curatoren van State of Fashion. De inzendingen worden beoordeeld op vooruitstrevendheid, begrijpbaarheid en aansluiting bij de thematiek ‘Ties that Bind’. Het is van belang dat jij als ontwerper op enige wijze verbonden bent met (het creatieve klimaat van) Arnhem. Opleidingsachtergrond is hierbij niet van belang, of je nu aan ArtEZ of Rijn IJssel hebt gestudeerd of autodidact bent; iedereen is welkom om een plan in te dienen! De selectie wordt medio februari bekendgemaakt. Iedere geselecteerde ontwerper krijgt een werkbudget om het betreffende idee tot uitvoering te brengen. Opbouw van de presentatie zal zijn in week 19/20. Daarnaast dien je ook op een andere wijze aan te sluiten bij de programmering van State of Fashion curated by FDFA, bijvoorbeeld door een lezing, workshop, performance of ander (klein) event.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem