Inmiddels zit Fashion + Design Festival 2022 er op, maar welke onderdelen van het festival werden opgepikt door de media? Lees het hier!

De directie van Fashion + Design Festival riep Arnhemmers begin mei op om mee te doen aan FDFA’22. Ook zag je algemeen directeur Riëlle Schoeman terug op Fashion United, en werd creatief directeur Sebastiaan Kramer geïnterviewd door de Gelderlander. Zowel partner State of Fashion als FDFA’22 werden breed uitgemeten in dit artikel over de Arnhem Modemaand.

Stadsexpositie Pronkstukken

In samenwerking met de Gelderlander verscheen er gedurende FDFA’22 een portret uit de Stadsexpositie Pronkstukken in de krant. Tot nu toe verschenen de portretten en verhalen van deze Arnhemmers:

Clarien van Harten
Clarien haakte een hoedje van laatste vlas uit de Flevopolder: ‘Doet me denken aan mijn eerste liefde’.

Ine van Burgsteden
Ines ring kan nooit meer af: ‘Deze ring zegt dat ik er wil zijn, hij is niet bescheiden’.

Nuray Boga
Nuray kocht haar pak in de kringloopwinkel: ‘Het heeft best een moderne vibe’.

Marly Kruytzer
De stof van Marly Kruytzers jurk is gemaakt door weefsters uit Thailand: ‘De jurk zit in mijn hart’.

Annie Janssen
Annie maakte van haar moeders jurk een jasje: ‘Wat zou mama dat leuk gevonden hebben’.

En ook Omroep Gelderland besteedde aandacht aan deze bijzondere expositie. De omroep sprak Stef, die met zijn portret en indrukwekkende verhaal bij FDFA hotspot Van van den Dungen op de Kortestraat in Arnhem Centrum te zien was. Bekijk het verhaal van Stef (met video) hier.

Installatie Kunukuhuis | David Paulus

De Waardevol presentatie van kunstenaar David Paulus op Station Arnhem werd opgepikt door nieuwssites Extra Curaçao en Doetinchems Vizier

Installatie We Stand In Love | Queer Needlework Circle

De installatie 'We Stand In Love' van de Queer Needlework Circle trok ook flink wat aandacht. Er verscheen een artikel in de Volkskrant, én ze waren op radio 1 te horen. Beluister hier het fragment terug.

Rode Lopers

Indebuurt Arnhem tot slot, zette haar tanden in het onderwerp 'De Rode Loper' en vond uit wat al die rode lopers toch in Arnhem deden in het laatste weekend van FDFA'22. Lees er hier meer over!

We kijken, mede door al deze aandacht, terug op een succesvolle editie van Fashion + Design Festival Arnhem. Op naar 2023!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem