17 juni 2022

Inmiddels zijn we ruim twee weken onderweg met Fashion + Design Festival, nog tot en met 3 juli valt er in Arnhem van alles te beleven op het gebied van mode en design. Welke onderdelen van het festival werden opgepikt door de media? Lees het hier!

De directie van Fashion + Design Festival riep Arnhemmers begin mei op om mee te doen aan FDFA’22. Ook zag je algemeen directeur Riëlle Schoeman terug op Fashion United, en werd creatief directeur Sebastiaan Kramer geïnterviewd door de Gelderlander. Zowel partner State of Fashion als FDFA’22 werden breed uitgemeten in dit artikel over de Arnhem Modemaand.

Stadsexpositie Pronkstukken

In samenwerking met de Gelderlander verschijnt er gedurende FDFA’22 een portret uit de Stadsexpositie Pronkstukken in de krant. Tot nu toe verschenen de portretten en verhalen van deze Arnhemmers:

Clarien van Harten
Clarien haakte een hoedje van laatste vlas uit de Flevopolder: ‘Doet me denken aan mijn eerste liefde’.

Ine van Burgsteden
Ines ring kan nooit meer af: ‘Deze ring zegt dat ik er wil zijn, hij is niet bescheiden’.

Nuray Boga
Nuray kocht haar pak in de kringloopwinkel: ‘Het heeft best een moderne vibe’.

Marly Kruytzer
De stof van Marly Kruytzers jurk is gemaakt door weefsters uit Thailand: ‘De jurk zit in mijn hart’.

En ook Omroep Gelderland besteedde aandacht aan deze bijzondere expositie. De omroep sprak Stef, die met zijn portret en indrukwekkende verhaal bij FDFA hotspot Van van den Dungen op de Kortestraat in Arnhem Centrum te zien is. Bekijk het verhaal van Stef (met video) hier.

Installatie Kunukuhuis | David Paulus

De Waardevol presentatie van kunstenaar David Paulus op Station Arnhem werd opgepikt door de nieuwssite Extra Curaçao

Installatie We Stand In Love | Queer Needlework Circle

De installatie 'We Stand In Love' van de Queer Needlework Circle tot slot, trekt flink wat aandacht. Er verscheen een artikel in de Volkskrant, én ze waren op radio 1 te horen. Beluister hier het fragment terug.

In de loop van het festival zal dit artikel worden aangevuld met relevante nieuwsartikelen over FDFA'22. Hou de website en social media in de gaten.

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem