Naam: Sebastiaan Kramer
Leeftijd: 37
Beroep: Creatief Directeur Stichting FDFA, Algemeen Directeur Hul le Kes
Locatie: Arnhem
Verbinding met Arnhem: gestudeerd aan ArtEZ, woont en werkt in Arnhem
Juni Modemaand/FDFA´23 tip: Ga kijken in Rozet en bij Museum Arnhem voor de exposities Buiten de lijntjes en Tussen grenzen, maar doe ook mee aan een van de vele workshops deze maand!

‘Ik voel mij niet per se buitengewoon, maar weet dat mensen mij dat soms wel vinden. Ik heb er mijn kracht van gemaakt om juist te werken vanuit de dingen die mij anders maken dan anderen. Mijn joodse achtergrond, mijn gay-zijn; het heeft invloed op het feit dat ik soms anders kijk naar de wereld en juist dat inspireert mij weer om dat zo door te zetten. Ik geloof in de kracht van de niche. In mijn studie als modeontwerper leerde ik hoe je abstract en van een afstandje naar dingen kunt kijken. Die manier van kijken heb ik nog steeds en zorgt ervoor dat ik er vaak bewust voor kies om dingen, net even, anders te doen. 

Naast die creatieve opleiding, heb ik ook bedrijfskunde gestudeerd. Hierdoor schakel ik soepel tussen de verschillende motieven om werkgerelateerde keuzes te maken. Ook daarbij merk ik dat de waarheid altijd in het midden ligt. Creatief gezien komen er vaak eindeloze ideeën met losse eindjes voorbij; zakelijk gezien is het vaak weer te veel volgens door mensen opgestelde regeltjes. Het is leuk om juist de weg daartussen en omheen te bewandelen en dat is wat ik met mijn werk graag doe. Ik ben altijd op zoek naar dingen die passen binnen de toekomstige tijdgeest en hoe het net even anders kan.

Ik zet altijd graag een stip op de horizon voor mijn eigen koers, maar die koers wordt altijd beïnvloed door omstandigheden. Omdat ik gedurende het varen van mijn koers geïnspireerd raak door dingen om mij heen bijvoorbeeld, of omdat een idee toch niet uitvoerbaar blijkt te zijn. Over het algemeen leg ik de keuzes die ik persoonlijk of zakelijk maak, in het verlengde met de normen en waarden of missie en visie die hiervoor is bepaald. Zo blijf ik altijd op de juiste koers.’

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem