De eerste 10 dagen van de Juni Modemaand stonden in het teken van het thema Buiten de Lijntjes, tijdens het Fashion + Design Festival. Welke onderdelen van de Juni Modemaand en welke dingen van FDFA zagen we dit jaar terug in de media? Lees het hier!

Hans Hutting: ‘Je kan niet zomaar zeggen wat je wilt’

Hans Hutting exposeert zijn wandkleden-installatie I Hope YOU feel nice! de hele maand juni in Rozet. De expositie is onderdeel van Fashion + Design Festival 2023 in Arnhem, met als thema Buiten de Lijntjes. Een interview met Hans Hutting. Over I Hope YOU feel nice! Maar ook over wat tegenwoordig de rol van mode is. Lees het artikel.

Met zeker 36 evenementen is Arnhemse modemaand nog steeds niet uit haar jasje gegroeid

Een tote bag maken, een workshop modetekenen of een rondleiding door het Modekwartier. Het kan allemaal tijdens het Arnhemse Fashion + Design Festival. Lees het artikel.

Fashion Feest in Arnhem (en de Stockdagen zijn terug!)

Arnhem staat inmiddels bekend als de stad die de grootste Nederlandse namen in de mode industrie, zoals onder anderen Iris van Herpen, Piet Paris, Sander Lak, Lidewij Edelkoort en Viktor en Rolf heeft groot gebracht. Naast deze iconen, zijn er ieder jaar weer nieuwe modestudenten en designers die de stad nieuw leven in blazen. Lees het artikel.

Juni Modemaand Arnhem: dit wil je zien en doen

Het is weer modemaand in Arnhem! De gehele maand juni is er van alles te doen op het gebied van fashion en design. Riëlle is algemeen directeur van het festival en vertelt: “Het programma is heel divers, we werken met heel veel ontwerpers, instellingen en organisaties uit de stad samen. Er zijn jaarlijks terugkerende onderdelen, maar we hebben ook nieuwe dingen in petto!” Lees het hele artikel.

Carolien Evers: 'Samenwerken is een fijne manier van delen.'

Carolien Evers is knitwear designer, ze maakt zowel handgebreide autonome breiwerken als draagbare breisels. Een paar keer per jaar werkt ze met asielzoekers in verschillende asielzoekerscentra. Voor de exposite ’Buiten de Lijntjes’ werkte ze met bewoners van asielcentra in de regio Arnhem aan de expositie Omkleden. De resultaten zijn de hele maand juni te zien in Rozet. Het project is onderdeel van Fashion + Design Festival 2023 Arnhem. Lees het artikel hier.

Juni Modemaand Arnhem start met opening Fashion + Design Festival

ARNHEM - Mode en ontwerp staan deze maand centraal in Arnhem. Zaterdag startte de modemaand met de opening van het Fashion + Design Festival in Rozet. Burgemeester Marcouch opende in Rozet, geholpen door ontwerpers en kunstenaars, de expositie ‘Buiten de Lijntjes’. Lees het artikel.

Fashion + Design Festival Arnhem zet emancipatie en inclusie centraal

We worden verwelkomd in zaal elf van Museum Arnhem waar tientallen stoelen staan opgesteld. De directeur van het museum - Saskia Bak, de curator - Anne-Karlijn van Kesteren, de directeur van FDFA - Riëlle Schoeman en creatief directeur van FDFA - Sebastiaan Kramer zijn aanwezig. Al snel wordt de boodschap van de Juni Modemaand duidelijk: emancipatie en inclusie zijn belangrijk. De FDFA-thematiek luidt dan ook ‘Buiten de lijntjes’ en daagt ontwerpers en bezoekers uit buiten de lijntjes te denken om onderlinge acceptatie te bevorderen, aldus de directeur van het museum. In het kader van dit thema is er de tentoonstelling ‘Tussen Grenzen’ opgezet waar acht ontwerpers hun migratieverhaal vertellen. Lees het artikel.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem