Naam: WhiteNoiseDADA
Leeftijd: 30+
Beroep: Productontwerpers
Locatie: Arnhem
Verbinding met Arnhem: Afgestudeerd aan ArtEZ
Juni Modemaand/FDFA´23 tip: De exposities in Rozet en Museum Arnhem

'In 2019 zijn we ons collectief WhiteNoiseDADA gestart. De wereld om ons heen frustreerde ons dusdanig, dat we een fris tegengeluid wilden laten horen. Een maatschappij waarin de mens met haar consumptiegedrag totaal destructief bezig is, verwachtingen waar je als ontwerper zou moeten voldoen die niet haalbaar of realistisch zijn; het zette ons aan om gezamenlijk aan de slag te gaan om onze eigen manier van werken te hervormen. 

Vóór onze samenwerking lag Charleys focus vooral op fine art, en die van Klaas op productdesign, inmiddels brengen we deze twee werelden dus samen en werken we met afvalstromen waaruit we nieuwe dingen maken als reactie op grote vraagstukken. Een statement haast, zonder te willen vingerwijzen. Een beetje punk. Want we hebben een mening, maar willen zeker niet belerend zijn. We knipogen met ons werk wél graag naar bepaalde productieprocessen, de boodschap is dan ‘Waar zijn we nou helemaal mee bezig met zijn allen?’. We schoppen overigens niet per se tegen dingen aan, maar vinden het mooi om het gesprek open te gooien. Om vervolgens goed te luisteren en ook te weten wanneer iets niet kan. We willen geen mensen buitensluiten. 

De lol en het plezier dat we uit ons werk halen, maakt dat we bij onszelf blijven. Het creëren, experimenten met materialen, het maken; daar halen we plezier uit. Mensen die hun eigen koers varen, inspireren ons. En dat kan uit allerlei verschillende hoeken komen; van kunstenaars als Isa Genzken en Thomas Hirschhorn die prachtig beeldend werk maken, tot de automonteur van Klaas, die altijd geheel zijn eigen ding doet en op zijn manier ook kunstwerkjes aflevert. Eigenlijk vinden we dat ieder mens op de wereld iets buitengewoons heeft.’

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem