Exhibition / Fashion / Film
Gratis entree

Dit was tijdens 2021
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
Wendelien Daan & Mary Lou Berkulin

Mode staat voor het leven: het is expressie zonder het gebruik van woorden. Heel persoonlijk en rauw, het interne synchroniseren met het externe. Mode bindt ons aan momenten van ons bestaan. Het gaat over verhalen vertellen door middel van kleding. De verhalen erachter en de verhalen die je eromheen creëert. Het gaat over een gevoel van zelfexpressie en trots en het houdt meer in dan alleen een kledingstuk dat wordt gebruikt om lichamen te bedekken.

Wendelien Daan

Daan studeerde modevormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten te Arnhem (ArtEZ -1989) en nam een shortcut naar het perfecte eindresultaat door te gaan fotograferen. Hiervoor ontving ze in 1990 een startstipendium van het Fonds BKVB en begon samenwerking met oa Viktor&Rolf en Oscar Suleyman. Wendelien Daan kreeg internationale erkenning door internationale publicaties voor oa Vogue (Fr, Jap,Rus,Nl), l’ Officiel, Harpers Bazaar, Elle, Glamour, Surface, i-D, The Face, Dutch, Visionaire. Sinds 1995 is Wendelien Daan werkzaam als modefotografe. In haar werk toont Daan zich geïnspireerd door de wisselwerking van licht en donker, omdat in de schaduw zich juist allerlei boeiende zaken kunnen afspelen. Vrouwen in haar fotos zijn vaak abstract en surreal, en verbeelden een gevoel. Dit wordt vaak versterkt door een bepaalde mate van imperfectie. Daan’s gebruik van open en gesloten lichaamstaal trekken je aandacht en benadrukken vrouwelijke kracht. Het is de combinatie van deze elementen, de liefde voor het vertellen en het ongerijmde in combinatie met een heldere beeldtaal die het werk van Wendelien Daan zo persoonlijk maakt.

Mary-Lou Berkulin

De praktijk van Mary-Lou Berkulin (Luyksgestel, 1981) reikt verder dan alleen styling. Ze studeerde in 2003 af aan de academie in Arnhem, in 2005 voltooide ze haar MA aan het Fashion Institute Arnhem. Na een aantal jaren als modeontwerper te hebben gewerkt, richtte ze zich in 2014 op het stylingvak; voor Berkulin vooral een manier om te werken met bestaande kledingstukken in plaats van het ontwerpen; het ‘beginnen bij het begin’. In 2017 richtte ze het magazine Monument op; een ‘papieren monument’ voor de Dutch Wave, een groep (waaronder een aantal uit Arnhem afkomstige) modeontwerpers van rond de eeuwwisseling. Hier toont Berkulin hoe het modesysteem is ingesteld op het creëren van een constant verlangen naar iets nieuws- om ons ‘het oude’ te doen vergeten. Samen met Wendelien Daan maakte ze afgelopen zomer Closet Stories, een serie vrij werk bestaande uit fotografie die ze aanvulde met teksten over kleding en hun eigenaars.

Film by Wendelien Daan © 2021
Models Jeske van der Meijs & Jeanne / Future Faces
Concept & script by Wendelien Daan & Mary-Lou Berkulin
Styling: Mary-Lou Berkulin
Styling Assistant: Daphne Martèl
Hair& Makeup: Ingrid van Hemert / House of Orange
Editor: Zenith Schmitz
Soundscape: Ferdinand Schmeits

Designers: Hacked by Slobbe/van Bentm, Hul le Kes, Keupr /van Bentm, Lisa Konno, Liselore Frowijn, Mattijs van Bergen, Oscar Suleyman, One Love by Jarwo Gibson & Desiree Hammen, Schepers Bosman, Sinéad O’ Dwyer.

Thank you: Studio Ernstige Zaken & Equipme

Alle dagen en tijden

10 juni 2021 17:00-23:59
11 juni 2021 17:00-23:59
12 juni 2021 17:00-23:59
13 juni 2021 17:00-23:59
14 juni 2021 17:00-23:59
15 juni 2021 17:00-23:59
16 juni 2021 17:00-23:59

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem