Exhibition / Fashion
Gratis entree

Dit was tijdens 2021
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
Sarah Kerbosch & Guusje de Bruin

Let's take a space trip! Ontwerpers Guusje de Bruin en Sarah Kerbosch nemen je mee op hun reis door een universum vol planeten en hemellichamen. Om erachter te komen wat gelijkheid is en om de verschillende vormen te ontdekken die het kan aannemen, moeten we verder kijken dan de wereld die we denken te kennen. De verschillende planeten en lichamen op deze magische melkweg hebben hun eigen kenmerken en inherente logica, waardoor ze een evenwicht proberen te bereiken. Ogenschijnlijk grillige vormen zweven rond, komen samen, vinden een balans en vormen statische pilaren. Alle vormen zijn verschillend maar even belangrijk bij het vormen van het geheel.

Voor deze video werden we geïnspireerd door de constante verschuiving tussen evenwichtstoestanden en chaos die altijd aanwezig is bij het proberen dit evenwicht te bereiken. We benaderden deze zoektocht naar gelijkheid en balans vanuit het oogpunt van ons lopende onderzoek naar vormen. We laten je een universum zien van balans en onbalans, gelijkheid en ongelijkheid, waarin voortdurend wordt getracht nieuwe stapels vormen te creëren.

'Spaceship Shape Trip' is gemaakt in samenwerking met Hubert Heutinck van motion design studio Supermassive in Arnhem, die ons heeft geholpen deze video naar hemelse hoogten te brengen.

Sarah Kerbosch & Guusje de Bruin

Guusje de Bruin en Sarah Kerbosch vormen een kunstenaarsduo met een achtergrond in modeontwerp en onderzoek. Beiden hebben eerst een universitaire bachelor afgerond, Sarah in Psychologie en Guusje in Geneeskunde. Daarna gingen ze Fashion Design studeren aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem, waar ze elkaar ontmoetten.

Ze hebben een intuïtieve, experimentele en multidisciplinaire manier van werken, waarbij ze zich laten leiden door het proces. Ze proberen eerst een heleboel dingen uit, zonder al te veel op de details te focussen; dat voor later bewaren. Hun werk heeft een sterke focus op kleur en heeft een speelse en verhalende uitstraling, vaak verwijzend naar het lichaam op een of andere manier.

Met hun multidisciplinaire projecten combineren ze elementen uit mode- en kostuumontwerp, scenografie, illustratie, fotografie en meer. In hun praktijk werken ze vaak samen met kunstenaars en experts uit andere disciplines om deze multidisciplinaire aanpak te verdiepen. Door deze manier van werken ontdekken ze nieuwe benaderingen van modeontwerp en kunst.

Alle dagen en tijden

03 juni 2021 17:00-23:59
04 juni 2021 17:00-23:59
05 juni 2021 17:00-23:59
06 juni 2021 17:00-23:59
07 juni 2021 17:00-23:59
08 juni 2021 17:00-23:59
09 juni 2021 17:00-23:59

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem