Event / Fashion
Georganiseerd door:
Fashion + Design Festival Arnhem

Het bruist in Gelderland op het gebied van Mode en Textiel! Samenwerking op gebied van onderzoek en innovatie door partners ArtEZ CoE Future Makers, Wageningen University & Research Circular Fashion Lab, en kiemt binnen GIST Gelderse Innovators for Sustainable Textiles én de recent gevormde Mode Partners 025, een initiatief van ArtEZ University of the Arts (ArtEZ), State of Fashion, Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA), Museum Arnhem en Rijn IJssel, zorgen voor veel reuring en dynamiek in de verduurzaming van de mode- en textielsector in Nederland.

Dat willen we graag uitdragen tijdens het online event Designing Circular Textile Ecosystems op 30 juni a.s. van 16.00 – 17.00 uur.

Voor wie
·       Ondernemers
·       Innovatiemanagers
·       Creatieve professionals: zelfstandige ondernemers, ontwerpers
·       Onderzoekers: onderzoeksinstituten
·       Studenten
·       Beleidsmedewerkers overheid

Wat
Aan de hand van concrete casussen informeren we je over verschillende projecten die binnen het samenwerkingsverband GIST en Mode Partners 025 zijn gedaan. We nemen je mee in hoe er wordt samengewerkt in de regio op het gebied van onderzoek en innovatie in mode en textiel. Daarnaast presenteert Mode Partners 025 zich als samenwerkingsverband van culturele en creatieve partijen gericht op de verdere ontwikkeling van het ecosysteem in de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen als een plek voor geëngageerde, duurzame modepioniers.

Casussen
Going Circular Going Cellulose is een design-gedreven onderzoeksproject van Saxion Hogeschool en ArtEZ University of the Arts dat mode- en productdesigners verbindt aan partners uit de industrie om nieuwe inzichten te ontwikkelen over multi-stakeholder co-creatie en circulair design. Proeftuin Duurzame Mode 025, geïnitieerd vanuit de Cultuurregio 025, gaat in op de mogelijkheden en knelpunten van het mode ecosysteem door middel van een praktijkonderzoek. Textiel recycling, een aantal voorbeelden van projecten van Wageningen University and Research.

Alle dagen en tijden

30 juni 2021 15:30-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem