Workshop / Fashion
Gratis event, wel vooraf aanmelden
Georganiseerd door:
State of Fashion

MET FASHION OPEN STUDIO + NOT__ENOUGH COLLECTIVE

De State of Fashion biënnale staat weer op de agenda voor 2022! Wil je meepraten over hoe de biënnale er komend jaar uit gaat zien, aanvoelt en klinkt? Dit is je kans: tijdens FDFA nodigt ons gloednieuwe curator-team, bestaande uit Fashion Open Studio en NOT____ENOUGH Collective, alle creatieven uit Arnhem en daarbuiten uit om met hen mee te denken. Hoe maken we samen de komende biënnale zo betekenisvol mogelijk? In 5 verschillende sessies kun je je gedachten, tips en adviezen meegeven aan het curator-team. Meedoen is gratis en iedereen is welkom!

WORKSHOP: RE-MAPPING ARNHEM

10:00 - 12:00 - Met NOT__ENOUGH Collective
Waar: live evenement, locatie Rijnijssel Retaillab, Bovenbeekstraat 10, Arnhem

We trappen de dag af met een live workshop georganiseerd door NOT__ENOUGH Collective. Het collectief nodigt je uit om samen met hen in kaart te brengen waar mode borrelt en bruist in Arnhem, maar ook waar het nog minder zichtbaar is. Heb je ideeën over waar de biënnale volgend jaar zeker verbindingen moet aangaan in modestad Arnhem? Doe dan mee an ga samen met de curatoren aan de slag! Re-mapping Arnhem is in samenwerking met Rijnijssel Retaillab.

Omdat dit een live-evenement is, is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Registreer je hier voor Re-mapping Arnhem

LUNCHGESPREK: HET ARNHEMSE MODEKWARTIER

13:00 - 14:00 - Tamsin Blanchard (Fashion Open Studio) ontmoet Berry Kessels & Mirte Engelhard
Waar: online evenement

Als nieuwe curator van State of Fashion 2022 is Tamsin Blanchard nieuwsgierig naar het befaamde Arnhemse Modekwartier. Hoe is het begonnen, waar staat het nu en waar gaat het heen? Luister tijdens of na de lunch mee naar haar gesprek met twee hoofdrolspelers in dit gebied: stadsmaker Berry Kessels en ontwerper Mirte Engelhard.

Registreer je hier voor Lunchgesprek: het Arnhemse Modekwartier

WORKSHOP: DE TOEKOMST VAN MODETENTOONSTELLINGEN

13:00 - 15:00 - Met NOT__ENOUGH Collective
Waar: live evenement, locatie Rijnijssel Retaillab, Bovenbeekstraat 10, Arnhem

In deze tweede live workshop ga je samen met NOT__ENOUGH Collective in gesprek over hoe mode tentoongesteld kan worden. Hoe voel je je als je een mode-tentoonstelling, museum, biënnale of galerij bezoekt? Wat ervaar je in deze ruimtes? Wat inspireert of raakt je, en wat ontbreekt er vaak? De workshop is bedoeld om te begrijpen en te reflecteren op welke manieren van mode tentoonstellen mensen, culturen, modesystemen en arbeiders kunnen in -en uitsluiten. Deze workshop is in samenwerking met Rijnijssel Retaillab.

Omdat dit een live-evenement is, is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Registreer je hier voor Workshop: De toekomst van modetentoonstellingen

STITCH & BITCH

16:00 - 17:00 - Met Orsola de Castro & Niamh Tuft (Fashion Open Studio)
Waar: online evenement

Heb je nog verstelwerk liggen dat af moet? In de namiddag is het tijd om samen met curatoren Orsola de Castro en Niamh Tuft van Fashion Open Studio aan de slag te gaan. Tijdens een van hun beruchte Stitch & Bitch-sessies nodigen zij je uit om mee te doen aan een herstelsessie, terwijl ze reparaties bespreken. Wat moet er gerepareerd worden in je kast, in je stad en in het modesysteem?

Een Stitch & Bitch is een manier om samen te zitten en onderwerpen op een rustige manier te verkennen, terwijl je naait, herstelt of maakt. Er is geen moderator of hoofdspreker, iedereen wordt uitgenodigd om iets te vertellen over zichzelf en hun verstelwerk. Je kan je zorgen delen, een verhaal vertellen of gewoon lekker luisteren. Zoals vrouwen dat al millennia doen: genieten van elkaars gezelschap, dingen repareren om ze te bewaren, schade herstellen.

Registreer je hier voor Stitch & Bitch

JAMSESSIE - THE SOUND OF STATE OF FASHION 2022

17:00 - 18:00 - Met Filippo Ricci (Fashion Open Studio)
Waar: online evenement

Welke muziek past er bij het werken aan een betere toekomst voor mode? Hoe kan de Arnhemse muziekgemeenschap deelnemen aan de volgende State of Fashion biënnale? Curator Filippo Ricci nodigt je uit om deel te nemen aan een ontdekkingsreis waarin we samen bouwen aan een playlist voor State of Fashion 2022 en tegelijkertijd de Arnhemse muziekgemeenschap in kaart brengen. Verzoeknummers zijn verplicht!

Registreer je hier voor Jamsessie- The Sound of State of Fashion 2022

Alle dagen en tijden

25 juni 2021 10:00-12:00
25 juni 2021 13:00-14:00
25 juni 2021 13:00-15:00
25 juni 2021 16:00-17:00
25 juni 2021 17:00-18:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem