Exhibition / Party / Product Design
Gratis entree

Dit was tijdens 2023
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
FDFA'23

WhiteNoiseDada is een Arnhemse studio die zich bevindt op het snijvlak tussen design, kunst en decor. Ze gebruiken humor en absurdisme als (ontwerp)taal  om grote ongrijpbare serieuze onderwerpen te onderzoeken. Bij het uitvoeren maken de ontwerpers zoveel mogelijk gebruik van waardeloze materialen of afvalstromen van bedrijven. Deze materialen bewerken ze waardoor er een nieuwe (design)esthetiek ontstaat. De ontwerpers hebben wereldwijd tentoonstellingen, maar vinden het lokaal tonen van hun werk minstens zo interessant. Het werk is tenslotte een directe reactie en afspiegeling van de omgeving van de ontwerpers. FDFA is als Arnhems festival een perfecte gelegenheid om nieuw werk voor te ontwikkelen en de Arnhemse inwoners een kijkje in de keuken te geven.

Over expositie 'Bling'

Het meest voorkomende glas is waarschijnlijk het zogenaamde ‘Duralex-glaasje’, een iconisch ontwerp dat in alle lagen van de samenleving in de kast staat. Het glas heet eigenlijk een ‘Picardie-glas’. Het klassieke ontwerp had in essentie het doel om machinaal vervaardigd te worden en zo een gestandaardiseerd product te zijn. Hoewel wij het nu kennen van vorm als een heel gestandaardiseerd product, is de vormgeving ervan helemaal niet zo ‘simpel en snel’ bedacht. Het glas verwijst naar 18e-eeuwse kristallen glazen. Door te spelen met herkenbaarheid van toen was de acceptatie voor dit nieuwe glas onder het volk vergroot. Ook de fijne handligging droeg daaraan bij. 

Middels een installatie in Rozet laat WhiteNoiseDADA de schoonheid en eigenheid van dit gestandaardiseerde glas zien door het onder andere te vervormen, of er iets aan toe te voegen. Het glas krijgt zo weer een eigen karakter/identiteit, en alle ‘fouten/experimenten’ zullen worden getoond. Het maakproces wordt ook het eindproduct. Hiermee wil WhiteNoiseDADA ander paradigma tonen van een gestandaardiseerd product, om zo te laten zien dat ontwerp altijd over ‘Buiten De Lijntjes’ denken gaat.

Alle dagen en tijden

02 juni 2023 08:30-20:00
02 juli 2023 08:30-20:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem