Exhibition / Fashion / Fine Art / Graphic Design / Textile / Theatre
Gratis entree

Dit was tijdens 2023
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
FDFA'23

Hans Hutting is afgestudeerd Bachelor ArtEZ Fashion Design (2013), ontwerper en eigenaar van FUNDIES, queer athleisure wear (sinds 2016). Met zijn label probeert Hans maatschappelijke inclusie op een duurzame manier aan te jagen, door gebruik te maken van deadstockmaterialen en door positieve rolmodellen te creëren en actief in te zetten.

Als queer persoon ondervindt je polarisatie in de maatschappij aan den lijve, er is steeds minder begrip en respect voor elkaar. Vandaar dat Hans ook direct mee wilde doen aan de open call voor Buiten de Lijntjes. Met zijn installatie wil hij mensen aan het denken zetten over hoe ver vrijheid van meningsuiting zou mogen gaan. Dit recht is verankerd in onze grondwet, maar moeten we echt alles kunnen zeggen wat we willen? Voor je het weet ga je over grenzen en kom je in het grijze gebied terecht van discriminatie, uitsluiting, uitbuiting of belediging. De titel I hope YOU feel nice! is dan ook cynisch bedoeld. 

I hope YOU feel nice!

Op de wandkleden van textiel en aardewerktegels zie je teksten uit de grondwet, die Hans samen met De Kempenaer Advocaten heeft gekozen. Als bezoeker mag je meedoen aan de discussie door jouw gedachten over deze thema’s te delen. Je kunt ze digitaal achterlaten door de QR-code bij de installatie in Rozet te scannen. De resultaten van dit onderzoek zal Hans op 8 juni tijdens Ontwerp Café de Nieuwe Standaard presenteren als zijn alter ego Nikki Pleasure, samen met haar dragzusje Sissy. Want ook daarmee kleuren queer personen buiten de lijntjes, zeker nu dragshows in verschillende Amerikaanse staten mogelijk verboden worden. Hans: 

"Voor mij is drag net zo goed een kunstwerk als een schilderij, alleen is het canvas nu de mens."

De dragscène is enorm open; iedereen is welkom. Vanuit dat gedachtegoed nodigen we bezoekers uit om goed naar elkaar te luisteren en een andere mening te respecteren.

Alle dagen en tijden

02 juni 2023 08:30-20:00
02 juli 2023 08:30-20:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem