Exhibition / Fashion / Textile
Gratis entree

Dit was tijdens 2023
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
FDFA'23

Carolien Evers, afgestudeerde alumini Artez, fashion, heeft zich ontwikkeld als high end knitwear designer, autonome breikunstwerken en patronen. Haar werk kenmerkt zich doordat het handgebreid is. Voor de expositie ‘Buiten de Lijntjes’, als onderdeel van Fashion + Design Festival dit jaar te zien in Rozet, werkte ze nauw samen met bewoners van diverse asielzoekerscentra in de regio. 

Over expositie 'Omkleden'

Voor de expositie in Rozet werkte Carolien nauw samen met jonge bewoners van diverse asielzoekerscentra in de regio. Van bevriende ontwerpers kreeg ze patroondelen, voor bijvoorbeeld een broekspijp, een mouw, een capuchon. De jongeren pasten vervolgens verschillende technieken toe (breien, haken, weven, knopen, punniken, borduren en werken met stof en de naaimachine), waardoor de patroondelen een eigen identiteit kregen. Door de juiste kleurnuances toe te passen, werden verschillende technieken uit verschillende culturen versmolten. De losse delen werden tot slot geassembleerd tot unieke kledingstukken, die gedurende de Juni Modemaand Arnhem te zien zijn in Rozet. 

Workshop

Op woensdagmiddag 7 juni geeft Carolien een workshop in Rozet. Hierin staat de dagelijkse kleding van jongeren (hoodie, T-shirt, spijkerbroek) centraal. Kledingonderdelen zullen een nieuw gezicht krijgen, en deelnemers mogen zelf weten hoe ze de stof willen bewerken: Carolien nodigt de jongeren uit om buiten de lijntjes te kleuren en hun fantasie de vrije loop te laten. Het hoeft dus niet perse draagbaar kledingstuk te worden. Meer info + (gratis) aanmelden.

Alle dagen en tijden

02 juni 2023 08:30-20:00
02 juli 2023 08:30-20:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem