Exhibition / Fashion / Textile
Gratis entree

Dit was tijdens 2023
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
Hul le Kes

Hul le Kes streeft naar een nieuw, sociaal en circulair modesysteem. Om dat te bereiken werkt Hul le Kes veelvuldig samen met anderen. Tijdens de Juni Modemaand Arnhem laat Hul le Kes vier samenwerkingen, in de vorm van installaties, zien in hun winkel in Arnhem. 

Hul le Kes x Gray Label

De samenwerking tussen het Amsterdamse kinderkledingmerk Gray Label en Hul le Kes blaast nieuw leven in bij kinderkleding die afkomstig is uit de verhuur collectie van Gray Label RNTD. Na een aantal keer verhuurd te zijn worden de kledingstukken naar Hul le Kes overgebracht, waar ze in de Recovery Studio volledig met de hand worden gerepareerd. Het resultaat zijn one-of-a-kind designer items voor kinderen.

Hul le Kes x Yumeko

Het Amsterdamse bed-textiel label Yumeko staat bekend om het gebruik van fair-trade en biologische materialen voor hun hoogwaardig beddengoed. Hul le Kes ontwikkelt kledingstukken uit oude samples, retouren en onverkoopbare producten van Yumeko. Door deze samenwerking helpen Hul le Kes en Yumeko elkaar in het behalen van hun duurzaamheidsdoelen met prachtige kledingstukken, in Yumeko kleuren, als resultaat.

Hul le Kes x Limo Hair

Vanuit het project ‘Bouwen aan talent’ van het Stimulieringsfonds Creatieve Industrie werd Hul le Kes gekoppeld aan Limo Hair uit Amsterdam. Samen gingen Hul le Kes en Limo Hair op zoek naar nieuwe technieken en materialen vanuit afvalstromen om zo nog meer producten te kunnen upcyclen. Het resultaat van dit onderzoek dat in de afgelopen maanden plaatsvond is te zien bij de Hul le Kes Store.

Hul le Kes x Fibershed Nederland x Wilder Land x Roua Atelier

Samen met Fibershed Nederland, Wilder Land en Roua Atelier zit Hul le Kes middenin het ‘Kruid-tot-kleur’ project. Een project waarin zij samen op zoek zijn naar inheemse plantensoorten om textiel op, licht, industriële schaal mee te kunnen verven. Tegelijkertijd dienen de plantensoorten bij te dragen aan de biodiversiteit in Nederland. Benieuwd naar de tussentijdse resultaten? Bij de Hul le Kes Store vind je een installatie met daarin alle ins en outs. Op 6 juli wordt er bij Hul le Kes in de winkel ook een panelgesprek gehouden vanuit het Kruid-tot-Kleur project.

Alle dagen en tijden

02 juni 2023 10:00-18:00
01 juli 2023 10:00-18:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem