Georganiseerd door:
Hul le Kes, Fibershed Nederland, Wilderland, Roua Atelier

Wilder LandRoua AtelierHul le Kes en Fibershed ontwikkelen samen een lokale, duurzame toeleveringsketen voor natuurlijke kleurstoffen, gebaseerd op inheemse (on)kruiden die bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland. Sinds Oktober 2022 werkt het collectief samen aan de ontwikkeling van schaalbare technieken voor het telen, oogsten, verwerken en conserveren van natuurlijke kleurstoffen en pigmenten. Deze worden voorzien van de juiste receptuur voor het duurzaam en kleurecht verven van garens, textiel en kleding en vervolgens beschikbaar gesteld aan de creatieve industrie in Nederland. 

"In de loop der tijd is veel van de kennis over natuurlijke verfstoffen en het gebruik ervan kwijtgeraakt. Tijdens dit project gaan we dieper in op onze lokale grondstoffen om lokale natuurlijke verfpigmenten mee te ontwikkelen." - Roua Alhabi

Op donderdag 6 juli presenteert de projectgroep Kruid-tot-Kleur de eerste resultaten van het project, en gaan we met elkaar in gesprek over het belang van een natuurlijke bio-circulaire keten en kansen voor de Nederlandse textielsector.

Programma

14.30 uur: Inloop en ontvangst
15.00 uur: Welkom door Hul le Kes
15.15 uur: Grond-tot-Garderobe; Samenwerken in een bio-circulair textiel waardenetwerk, door Fibershed
15.30 uur: Presentatie Kruid-tot-Kleur, tussentijdse resultaten. Visie op hoe dit project verder ontwikkeld zou kunnen worden, samen met bestaande en nieuwe partners.
16.00 uur: Paneldiscussie over het belang van een natuurlijke bio-circulaire keten en kansen voor de Nederlandse textielsector. Wat is de positieve impact van natuurlijk verven op ons en onze omgeving? Wat is er voor nodig om natuurlijk verven toegankelijker of weer de norm te maken?
16.45 uur: Netwerkborrel

Binnenkort delen we hier meer details over de inhoud van het programma. 
Registeren kan nu al via eventbrite.

 

Alle dagen en tijden

06 juli 2023 15:00-16:45

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem