Exhibition / Fashion / Textile
Gratis entree

Dit was tijdens 2023
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
ArtEZ

Geïnspireerd door de aankomende tentoonstelling "Between Borders" (Tussen Grenzen), hebben de deelnemers van het eerste jaar Critical Fashion Practices "Made In___" ontwikkeld, waar ze de parallellen onderzoeken tussen de migratie van kledingstukken - de beweging van grondstoffen die worden gebruikt in de kledingproductie, evenals de afgewerkte stukken zelf - en de migratie van mensen- de algemene beweging van mensen binnen en over grenzen. 

"Made In___" heeft als doel de dubbele standaarden van kledingmigratie en menselijke migratie aan de kaak te stellen door de aandacht te vestigen op hoe kledingstukken gemakkelijk de grenzen oversteken tijdens elke fase van het productieproces, terwijl mensen en hun vrijheid om te reizen tegelijkertijd sterk beperkt kunnen worden door immigratiewetten en -regels.

Deze presentatie is het resultaat van een samenwerking tussen Museum Arnhem (Manon Braat, Anne-Karlijn van Kesteren, Carolijn Wessels), het ArtEZ Fashion Professorship (dr. Daniëlle Bruggeman) en MA Critical Fashion Practices.

De expositie is tijdens de openingstijdens van Museum Arnhem vrij toegankelijk op de vide. 

Alle dagen en tijden

02 juni 2023 11:00-17:00
02 juli 2023 11:00-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem