Event / Fashion / Fine Art / Graphic Design / Product Design / Textile

Dit was tijdens 2023
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
Modekwartier

Klarendal is de Jordaan van het oosten, een authentieke volkswijk. En te midden van deze wijk  bevindt zich het Modekwartier. Hier zijn circa 60 ontwerpers en andere creatieven neergestreken met hun ateliers en winkels. Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen kunt vinden, bijzonder keramiek, ambachtelijk ter plaatse geproduceerde zeep, tattoo kunstenaars en (vintage) design voor in je huis. Wat al deze ontwerpers verbindt is dat ze hun producten op ambachtelijke wijze vervaardigen en dat ze op een duurzame manier naar mode en design kijken. Het Modekwartier is ook een hotspot waar je terecht kunt om heerlijk te eten en gezellig iets te drinken. Die combinatie maakt winkelen in het Modekwartier tot een zeer bijzondere ervaring. De meeste winkels zijn open van donderdag tot en met zaterdag.

Over de rondleiding door het Modekwartier en Klarendal

Het Modekwartier omvat (delen van) de Hommelseweg, Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. In deze straten bevinden zich circa zestig kleinschalige winkels en ateliers op het gebied van mode en design. Winkels worden in dit gebied afgewisseld met gewone woonhuizen. Klarendal is de Jordaan van het oosten. Een authentieke volkswijk. 

Het Modekwartier ontstond als onderdeel van de wijkontwikkeling van Klarendal, doel was de leefbaarheid van deze vogelaar wijk te verbeteren. Volkshuisvesting Arnhem kocht tientallen panden op, knapte deze op en begon deze te verhuren aan ondernemers op mode- en designgebied. In 2006 gingen de eerste vier modewinkels open. 

Inmiddels bestaat het Modekwartier dus al ruim vijftien jaar. Een plek waar cultuur en creativiteit floreren. In het Modekwartier huist een veelheid aan creatieve ondernemers – veelal eenpitters – die voor het overgrote deel hun eigen producten ontwerpen, maken en verkopen. Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen kunt vinden, en (vintage) design voor in je huis. Bijzondere producten met vaak een duurzame inslag. Een hotspot waar je terecht kunt om heerlijk te eten en gezellig iets te drinken. 

Wil je kennis maken met deze bijzondere wijk en het Modekwartier? Sluit dan aan bij één van de rondleidingen tijdens de Juni Modemaand! De rondleiding duurt circa 1,5 tot 2 uur, er zullen er nog twee plaatsvinden:

Klik hier voor tickets voor de rondleiding op 24 juni | 11.00 - 12.30 uur
Klik hier voor tickets voor de rondleiding op 1 juli | 11.00 - 12.30 uur

Alle dagen en tijden

02 juni 2023 10:00-17:00
02 juli 2023 10:00-17:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem