Master Class / Fashion / Textile
Georganiseerd door:
Rozet

In samenwerking met Young & Fair en Rozet organiseert State of Fashion een educatieprogramma voor het voortgezet onderwijs en het mbo. Het programma is erop gericht om jongeren bewust te maken van de productie- en distributieketen van mode, de nadelen van fast fashion en de voordelen van duurzaam consumeren. 

State of Fashion werkt in dit programma samen met Stichting Young & Fair, een platform voor en door jongeren tussen de 16 en 30 jaar dat ernaar streeft kennis te delen over eerlijke consumptie.

We houden van veel voor weinig, maar de mode- & textielindustrie is naast de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld. Goedkope kleding heeft grote gevolgen voor het milieu en leidt tot ongelijkheid en slechte werkomstandigheden. Modeontwerpster Vivienne Westwood roept op: “Don’t buy anything!”. Tegelijkertijd worden we in het straatbeeld en online dagelijks verleid door reclames van o.a. Primark en Zalando.

In de workshops ontdekken deelnemers zelf hoe het er aan toe gaat in de kledingindustrie. Tijdens de rondleiding door de tentoonstelling komen zowel hedendaagse modeontwerpers als kleine duurzame start-ups en grote modeketens aan bod, met als voorbeelden: Iris van Herpen die in haar ontwerpen gebruik maakt van een 3D-printer, Pauline van Dongen die een jas maakte met zonnepanelen om je smartphone op te laden en de conscious collection van H&M.

Kom onderzoeken wat eerlijke mode is en hoe we kunnen kiezen voor alternatieven!

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem