Exhibition / Fashion
Gratis entree

Dit was tijdens FDFA 2018
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
Bridge to Liberation, Mirthe Engelhard & Arnhem voor Vluchtelingen
Modecollectie vertelt verhalen over de impact van oorlog

Persoonlijke verhalen van de Slag om Arnhem en de evacuatie van de stad in 1944-1945 gekoppeld aan persoonlijke verhalen van vluchtelingen die wij nu in de stad opnemen zijn het vertrekpunt voor Arnhemse modeontwerper Mirte Engelhard, Arnhem voor vluchtelingen en Bridge to Liberation. 9 verhalen van nieuwe Arnhemmers gekoppeld aan 9 verhalen van evacuees van Arnhem, worden verwerkt in 9 outfits getoond in een modeshow. Deze bijzondere verhalende collectie Impact of war wordt gemaakt door Arnhemse modeontwerpster Mirte Engelhard.

Door vanuit de ervaring van vluchtelingen en evacuees een inhoudelijke parallel trekken tussen 1944-1945 en het heden wordt het thema Verzet = Ergens voor stáán!’ van Bridge to Liberation Experience 2018 doorgetrokken in speciaal project waarin het maakproces centraal staat. De kern van ieders persoonlijk verzet en de verhalen worden gevat in één zin. Deze zin wordt in zeefdruk verwerkt in het materiaal van de kleding. In de vorm, kleurkeuze en details van de outfits is het verleden en het heden terug te zien. De kledingcollectie fungeert als illustratie bij de verhalen.

Het gehele maakproces van de collectie wordt gevat in verschillende events tijdens de Fashion & Design Festival Arnhem (FDFA). Van 1 juni tot en met 2 juli 2018 zal Mirte op de hoofdlocatie van FDFA het maakproces van de collectie van het begin tot einde laten zien. Het maakproces is een participatieproject met Arnhem voor Vluchteling waarin nieuwe Arnhemmers meewerken aan het eindproduct. Op 3 juli wordt de totale  collectie daar door de personen achter de verhalen geshowd.

Het gehele proces zal door mediastudenten van ROC Rijn IJssel worden vastgelegd. De 9 outfits en video’s van het maakproces zullen vanaf 9 juli tot en met eind oktober worden geëxposeerd in Rozet in Arnhem.

Voor meer informatie over het programma van Impact of war, klik hier

Collection Impact of War - Mirthe Engelhard

Alle dagen en tijden

01 juni - 03 juli 2018

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem