Exhibition / Fine Art
Gratis entree
Georganiseerd door:
De Schaar Arnhem

Kleding bedekt, verbergt, geeft status, beschermt en onthult. In de zeven meter lange etalage van De Schaar, modevakschool en naaiatelier in het centrum van Arnhem, zijn drie mantels van papier te zien. Mantels in de meest eenvoudige zin van het woord. Niet uit textiel vervaardigd maar van papier gemaakt. Bedekt met prints samengesteld uit afbeeldingen van ledematen die normaal ónder een gedragen mantel te vinden zijn. Silkytincs (Tinca Veerman) en Voortgang (Kathrine Manzke) werken samen aan dit project waarbij de vraag is: Wie of wat beschermt ons vandaag de dag? En wat willen wij eigenlijk beschermen?

Kathrine Manzke, coupeuse en ontwerpster, maakt kledingstukken die als geliefde of vertrouwde huid worden ervaren. Uitgangspunt van haar werk is de detailverandering van een tweedehands kledingstuk waardoor een nieuw en uniek beeld ontstaat.

Tinca Veerman, beeldend kunstenares, ontwierp de prints op de tentoongestelde mantels. Zij maakt gebruik van collages in haar werk. Al knippend en schuivend komt zij tot nieuwe vormen om deze uiteindelijk in een repeterend dessin te zeefdrukken op papier.

Tinca Veerman

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem