Lecture / Fashion
€7,50 - kaartverkoop aan de deur
Georganiseerd door:
State of Fashion (StoF)

Op 1 juni is de ontwerper VIN van het illustere fashion duo VIN + OMI uit Londen te gast samen met de ontwerpers Rafael Kouto, Matti Liimatainen, Anneke Hymmen & Kumi Hiroi, Button Massala, 11.11, Kristina Walsh en Elisa van Joolen die deelnemen aan het Masters of Change programma. Kestrel Jenkins van podcast Conscious Chatter leidt het debat rondom het manifest thema ‘#agency’. Hoe zijn deze ontwerpers ‘drivers of change’ en op welke wijze innoveren zij de mode-industrie?

Via een internationale open call zijn ontwerpers, merken, ngo’s en kunstenaars uitgenodigd om ideeën en producten in te sturen voor State of Fashion 2018 I searching for the new luxury. We hebben een oproep gedaan voor ideeën die nieuwe perspectieven bieden op het modesysteem en de omgang met de dingen die ons omringen en die we gebruiken. De beste ideeën zijn opgenomen in de tentoonstelling en de geselecteerde inzenders zijn uitgenodigd voor een masterclass ‘Masters of Change’. De geselecteerde ontwerpers zijn: Rafael Kouto, Matti Liimatainen, Anneke Hymmen & Kumi Hiroi, Button Massala, 11.11, Kristina Walsh en Elisa van Joolen.

Onderdeel van deze masterclass is een publiek debat rondom het manifest thema ‘#agency’ in de Whataboutery. Thema van het gesprek is hoe deze ontwerpers ‘drivers of change’ zijn en op welke wijze zij de mode-industrie innoveren. Wat zijn de nieuwe waarden en wat betekent luxe in hun projecten en praktijken? Wat betekent dit voor business models, productieprocessen en de rol van de ontwerper?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem