Lecture / Fashion
€8,- kaartverkoop aan de deur
Georganiseerd door:
Ontwerp Platform Arnhem

Deze OPA avond wordt georganiseerd in samenwerking met State of Fashion. Het thema van State of Fashion 2018 is ‘Searching for the new luxury’. Tijdens (No) Thing to wear ligt de focus op lokale, duurzame mode. Welke concrete stappen maken Arnhemse ontwerpers en labels om het huidige modesysteem te veranderen?

Sprekers:

Elsien Gringhuis

Modeontwerper Elsien Gringhuis volgt een eigen ritme: haar label heeft een doorlopende collectie, en kledingstukken worden geleverd zolang de gebruikte stof beschikbaar is. Alle kleding wordt in Nederland geproduceerd en op bestelling gemaakt. Wat is haar visie op de essentie van mode? 

Sjaak Hullekes

Modeontwerper Sjaak Hullekes lanceert tijdens FDFA een nieuw label waarbij de kledingstukken een langere levenscyclus krijgen. Gemaakt van antieke stoffen of left-overs uit de mode-industrie, geproduceerd in het eigen atelier in Arnhem en met een uniek paspoort kunnen de kledingstukken na gebruik geretourneerd worden, waarna ze weer hergebruikt worden als basis voor een nieuw item. Is kleding koesteren een mooie antidote tegen fast fashion?

Karin Vlug 

Modeontwerper Karin Vlug won in 2014 de Frans Molenaar Couture Award met haar collectie One Square Fits All. Sindsdien onderzoekt en ontwikkelt ze innovatieve productiemethoden voor de verduurzaming van de mode-industrie, zoals een eindeloze garderobe met de DIY collectie COLLECT en 3d geprinte kleding zonder leftover materiaal of ingewikkeld handwerk. Heeft Smart Fashion Production de toekomst?

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem