Naam: Carolien 
Leeftijd: 60+
Beroep: Ontwerper en verbinder
Locatie: Modekwartier
Verbinding met Arnhem: Woonachtig en werkzaam
Juni Modemaand/FDFA´23 tip: Expositie Tussen grenzen in Museum Arnhem en natuurlijk mijn werk en de workshop in Rozet als onderdeel van expositie Buiten de Lijntjes. 

‘Mijn levenskoers bepaal ik zelf, waarbij het absoluut niet erg is om af en toe van die koers gebracht te worden. Ik ben de aangever, maker, realisator en waarborg waar ik heen ga, maar sta zeker open voor koerswijzigingen. Dat maakt het leven mooi. Gelukkig voel ik me altijd vrij om te kunnen doen wat ik wil, juist door projecten met een sociaal maatschappelijk randje weet dat dit niet voor iedereen de norm is en kan ik dit extra waarderen. 

De manier van werken en de kenmerkende breisels die hieruit voortvloeien, maken mijn werk bijzonder. Het sociale aspect is hier zeker onderdeel van, maar mijn werk is ook gewoon heel kenmerkend. Ik hou enorm van werk waar vondsten in zitten die speciaal zijn, of werk dat bijvoorbeeld nét wat afwijkt, waardoor het beter wordt. Kippenvel, of een brok in je keel, dát zou de reactie moeten zijn op buitengewoon werk. Dat het je raakt, dat het echt binnenkomt.

We zijn met een groep mensen bezig met een project waarbij we vlas ingezaaid hebben op een stuk land hier ergens in de buurt. Dit najaar gaan we oogsten, het vlas verwerken, spinnen en uiteindelijk zullen we hier nieuwe dingen mee gaan maken. Voor mij is dit een mooi voorbeeld van iets buitengewoons: we herwaarderen een ambacht, en koesteren het gehele proces, van het zaadje tot het eindproduct. Het arbeidsproces is mooi om te zien en inspireert me enorm.’

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem