Workshop / Graphic Design
€ 160,00 inclusief btw & materiaal. Let op dat je tickets voor de juiste dag koopt.

Dit was tijdens 2023
dus je kunt dit evenement niet meer bezoeken.

Georganiseerd door:
Plaatsmaken

Stichting Plaatsmaken is de spin in het web van de beeldende kunst van Arnhem en omgeving. In huis zijn naast de tentoonstellingsruimte en projectbureau ook diverse werkplaatsen in grafische technieken waar kunstenaars kunnen werken en workshops worden gegeven. Wil je een keer wat anders dan de dagelijkse digitale wereld, kom dan een workshop volgen bij Plaatsmaken en ontdek de grafische ambacht. Zo kan je leren zeefdrukken, blauwdrukken of boekbinden

Over de workshop Blauwdruk

Cyanotypie (blauwdruk) werd in 1842 uitgevonden door de Engelse astronoom en fotograaf John Herschel. Deze fotografische techniek was toen de enige vrij simpele en goedkope manier om contactafdrukken te maken. Door gebruik van twee ijzerzouten, en de blootstelling aan sterk zonlicht ontstaat een cyaanblauwe kleur. Wanneer de chemische middelen zijn weggespoeld met water blijft er een stabiele blauwe kleur over, waarbij de niet belichte delen wit blijven.
 
De workshop in deze bijzondere techniek wordt gegeven door Aafke Bennema. Je leert het procedé stapsgewijs: van het lichtgevoelig maken van het papier, het positioneren van het te belichten onderwerp, tot de belichting en de fixatie. Je leert de mogelijkheden kennen en gevoel ontwikkelen voor de techniek. We werken met zwart-wit A-4 negatieven (voor fotoprints) en diverse objecten (fotogrammen). De negatieven kun je zelf van tevoren maken door een negatief beeld op een transparante sheet te printen. 

Docent Aafke Bennema (1965) woont en werkt in Arnhem, meer info over haar: www.aafkebennema.nl 

Klik hier voor tickets voor 12 juni
Klik hier voor tickets voor 19 juni
Klik hier voor tickets voor 26 juni

 

Alle dagen en tijden

12 juni 2023 09:30-14:00
19 juni 2023 09:30-14:00
26 juni 2023 09:30-14:00

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem