Ook dit jaar kon je tijdens de Juni Modemaand in etalages door de binnenstad, Spijker- en Modekwartier bijzondere portretten tegenkomen. De portretten hangen inmiddels niet meer in de etalages dus mocht je deze expositie gemist hebben, dan is dit je kans!

De stadsexpositie bestond uit een reeks portretten en verhalen van buitengewone mensen; van authentieke Arnhemmers en studenten, tot uitzonderlijke ondernemers en gevestigde ontwerpers die een afwijking van de gestelde norm niet schuwen. Ze vertelden waarom een leven ‘Buiten de Lijntjes’ voor hen interessanter is dan binnen de gebaande paden, wat hen drijft om hun eigen koers te (blijven) varen en wat hiervoor nodig is. Graag stellen we je voor aan onderstaande Buitengewone personen:

Dana Dijkgraaf

Leeftijd: 30+
Beroep: Grafisch ontwerper
"Na mijn opleiding aan ArtEZ voelde ik sterk de behoefte om mijn eigen stijl neer te zetten en deze uit te dragen. Als ontwerper probeer ik uit te stralen wat ik maak, en blijf ik hierin zo dicht mogelijk bij mezelf. De stijl die mij het beste past is kleurrijk en uitgesproken, zowel zakelijk als privé. Ik vind het belangrijk dat je moet kunnen zijn wie je wilt zijn, en dat je hierin je gevoel kunt volgen zonder dat je je hoeft te conformeren aan ‘wat men er wel niet van zal vinden’. Laat iedereen dragen wat ze willen, ongeacht seizoen, gelegenheid of wat dan ook. Want wie zegt dat pailletten alleen bij kerst en oud & nieuw kunnen, en niet midden in de zomer?"
Lees hier Dana's hele verhaal en bekijk haar portret

David Paulus

Leeftijd: 30+
Beroep: Ontwerper/kunstenaar
"Mijn werk is onderdeel van de expositie Tussen grenzen in Museum Arnhem. Met Pòpchi Bala Bala duik ik in op de haarstukken die mijn oma en moeder vroeger in de haren van mijn zussen en nichtjes maakten. Het is een authentieke Curaçaose soort van haarversiering. Mijn voorouders vormen een belangrijke basis in mijn koers, ik voel een sterke connectie met waar ik vandaan kom."
Bekijk hier David's portret en lees zijn verhaal

Dianne Smit

"In 2020 ben ik mijn eigen label Ukiyo gestart. Een duurzaam kinderkleding merk waar ik al langer van droomde, maar nooit de tijd vond om het op te zetten. Door de lockdown kwam de wereld om ons heen tot stilstand en ontstond de ruimte om Ukiyo uit te werken. Ik geloof heel erg in mijn eigen product; het idee van duurzame kinderkleding, en ik wilde dit persé lokaal opzetten. En dat is mede dankzij alle specialistische partners hier in de regio gelukt!"
Lees hier Dianne's verhaal en bekijk het portret

Elsien Gringhuis

Leeftijd: 40+
Beroep: Ontwerper
"Toen ik een jaar of 15 geleden begon, wist ik één ding zeker: ik wil alleen in mode werken als dat op een ethische én esthetische manier kan. Mijn focus lag in eerste instantie vooral op duurzame materialen en door de jaren heen heb ik mijn hele bedrijfsvoering optimaal verduurzaamd van ontwerp tot uiteindelijk product.  Door bijvoorbeeld de productie weer 100% lokaal te doen en vakmensen zelf op te leiden, maar ook door alleen op bestelling te werken zodat je geen overproductie hebt. Duurzaamheid had destijds een wat stoffig imago, en ik vond dat dat anders moest."
Bekijk hier het portret van Elsien en lees haar verhaal

Fleuri la Belle 

Leeftijd: 25 
Beroep: Sieradenontwerper
"Door mijn gemengde afkomst merk ik dat ik per definitie ‘Buiten de Lijntjes’ kleur. Dit gegeven vormde een grote inspiratie tijdens mijn afstuderen, waarin ik op zoek ben gegaan naar culturele aspecten van mijn Congolese roots, die voor mij onbekend waren. Als half Nederlandse, half Congolese sta ik altijd in twee werelden, die samen een soort tussenwereld vormen die niet iedereen begrijpt. Ik leef zogezegd 'Tussen Grenzen'"
Lees hier het hele verhaal van Fleuri en bekijk het portret

Meer portretten en verhalen bekijken? Bekijk hier deel één, deel twee, deel drie, deel vier en deel vijf van Stadsexpositie Buitengewoon.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem