Ook dit jaar kon je tijdens de Juni Modemaand in etalages door de binnenstad, Spijker- en Modekwartier bijzondere portretten tegenkomen. De portretten hangen inmiddels niet meer in de etalages dus mocht je deze expositie gemist hebben, dan is dit je kans!

De stadsexpositie bestond uit een reeks portretten en verhalen van buitengewone mensen; van authentieke Arnhemmers en studenten, tot uitzonderlijke ondernemers en gevestigde ontwerpers die een afwijking van de gestelde norm niet schuwen. Ze vertelden waarom een leven ‘Buiten de Lijntjes’ voor hen interessanter is dan binnen de gebaande paden, wat hen drijft om hun eigen koers te (blijven) varen en wat hiervoor nodig is. Graag stellen we je voor aan onderstaande Buitengewone personen:

Murat Akbas

Leeftijd: 40+ 
Beroep: Grafisch vormgever/ product designer 

"De enige factor die mijn levenskoers enigszins beïnvloed, zijn mijn ouders. Voor de rest vaar ik mijn eigen route. Overigens laat ik me hierbij graag afleiden, mijn leven vaart veel fijner als ik het stuur losjes vasthoud. Ik vind dat je alles moet kunnen zeggen en je op iedere manier moet kunnen uiten zoals je dat wilt. Maar zodra je de ander uit het oog verliest, verlies je naar mijn mening ook een kans op zelfontplooiing."
Lees hier Murat's verhaal en bekijk zijn portret

Sjaak Hullekes

Leeftijd: 40+
Beroep/functie/werk: Modeontwerper
"De filosofie van ons merk is dat we niets nieuws meer produceren, we werken met restproducten en afvalstromen die we terugbrengen als ontwerpstukken. Dat vinden mensen soms nog een beetje raar, maar ik denk dat je deze werkwijze ‘buitengewoon’ kunt noemen. Dat vind ik het in ieder geval wel. Al was het om de mooie contacten die we hebben met organisaties die ons hierin ondersteunen en door de manier waarop het ons gelukt is om lokaal te werken."
Bekijk Sjaak's portret en lees zijn verhaal terug

Oscar van der Laan

Leeftijd: 20+
Beroep/functie/werk: Performance Artist
"Het leek me gaaf om mee te doen aan deze expositie en zo deel uit te maken van de Juni Modemaand hier in Arnhem. Mijn achtergrond ligt in productdesign, maar voor mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan met kostuums die ik maakte voor videoclips en inmiddels heb ik de focus nog veel meer op draagbare objecten liggen. Ik hou heel erg van excentrieke looks, outfits die maken dat mensen je onthouden."
Lees hier het verhaal van Oscar en bekijk zijn portret

Meer portretten en verhalen bekijken? Bekijk hier deel één, deel twee, deel drie en deel vier van Stadsexpositie Buitengewoon.

Meer portretten en verhalen bekijken? Bekijk hier deel één, deel twee, deel drie, deel vier en deel vijf van Stadsexpositie Buitengewoon.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem