Ook dit jaar kon je tijdens de Juni Modemaand in etalages door de binnenstad, Spijker- en Modekwartier bijzondere portretten tegenkomen. De portretten hangen inmiddels niet meer in de etalages dus mocht je deze expositie gemist hebben, dan is dit je kans!

De stadsexpositie bestond uit een reeks portretten en verhalen van buitengewone mensen; van authentieke Arnhemmers en studenten, tot uitzonderlijke ondernemers en gevestigde ontwerpers die een afwijking van de gestelde norm niet schuwen. Ze vertelden waarom een leven ‘Buiten de Lijntjes’ voor hen interessanter is dan binnen de gebaande paden, wat hen drijft om hun eigen koers te (blijven) varen en wat hiervoor nodig is. Graag stellen we je voor aan onderstaande Buitengewone personen:

Riëlle Schoeman

Leeftijd: 30+
Beroep: Algemeen directeur FDFA
"Als organisatie streven we ernaar om mode en ontwerp onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek te brengen. Ik krijg veel energie van de manier waarop we dit doen, de connecties die we tussen verschillende sectoren leggen en van de makers en ontwerpers die hier ieder jaar weer vol enthousiasme een bijdrage aan leveren. De wijze waarop we met elkaar een verhaal tastbaar maken, ik vind dat buitengewoon."
Lees hier het hele verhaal van Riëlle terug en bekijk haar portret

Sebastiaan Kramer

Leeftijd: 30+ 
Beroep: Creatief Directeur Stichting FDFA, Algemeen Directeur Hul le Kes
Locatie: Arnhem
"Ik voel mij niet per se buitengewoon, maar weet dat mensen mij dat soms wel vinden. Ik heb er mijn kracht van gemaakt om juist te werken vanuit de dingen die mij anders maken dan anderen. Mijn joodse achtergrond, mijn gay-zijn; het heeft invloed op het feit dat ik soms anders kijk naar de wereld en juist dat inspireert mij weer om dat zo door te zetten."
Lees hier het hele verhaal van Sebastiaan en bekijk zijn portret

Sophie Roumans

Leeftijd: 30+
Beroep/functie/werk: Modeontwerper
"Vanaf jongs af aan heb ik het gevoel gehad dat ik de wereld wilde verbeteren. Gaandeweg kwam ik erachter dat je in je eentje niet alles kan. Mijn werk is voor mij een manier van uiten waarmee ik een bijdrage lever aan die betere wereld. Ik ben vrij impulsief, maar tegelijk ook heel doelgericht. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan realiseer ik dat en gebeurt het ook."
Bekijk Sophie haar portret en lees het hele verhaal

Annika en Tjerre

Leeftijd: 20+
Beroep/functie/werk: Master Critical Fashion Practices
"Tjerre en ik werken graag samen, maar vormen geen collectief. We zijn gevraagd door het hoofd van onze opleiding, en omdat we ons beiden heel erg kunnen vinden in het thema van FDFA’23, sprak deze expositie ons erg aan. We zijn beiden zowel privé als in ons werk niet heel normatief en onderzoeken graag hoe de wereld er buiten de lijntjes uitziet."
Bekijk hier het portret van Annika en Tjerre en lees hun verhaal

Zyanya Keizer

Leeftijd: 30+
Beroep: Artiest
"Ik ben geboren in Mexico en toen ik jonger was, wist ik heel goed wat ik wilde. Tegenwoordig is dat nét even anders. Er komen kinderen op je pad, het leven gebeurt, et cetera. Je moet je koers aanpassen aan het leven. Daarbij zijn er hier in Europa veel meer kansen op het gebied van mode. Ook dat soort dingen spelen mee in mijn geval."
Lees Zyanya's verhaal en bekijk haar portret

Meer portretten en verhalen bekijken? Bekijk hier deel één, deel twee, deel drie, deel vier en deel vijf van Stadsexpositie Buitengewoon.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem