Ook dit jaar kon je tijdens de Juni Modemaand in etalages door de binnenstad, Spijker- en Modekwartier bijzondere portretten tegenkomen. De portretten hangen inmiddels niet meer in de etalages dus mocht je deze expositie gemist hebben, dan is dit je kans!

De stadsexpositie bestond uit een reeks portretten en verhalen van buitengewone mensen; van authentieke Arnhemmers en studenten, tot uitzonderlijke ondernemers en gevestigde ontwerpers die een afwijking van de gestelde norm niet schuwen. Ze vertelden waarom een leven ‘Buiten de Lijntjes’ voor hen interessanter is dan binnen de gebaande paden, wat hen drijft om hun eigen koers te (blijven) varen en wat hiervoor nodig is. Graag stellen we je voor aan onderstaande Buitengewone personen:

Adam Denzler

Leeftijd: 19 jaar
Beroep/functie/werk: Eerstejaars Fashion Design aan ArtEZ
"Ik ben opgegroeid in Californië. Al op de middelbare school wist ik dat mijn hart bij modeontwerp lag, en onderzocht ik welke fashion & design opleidingen er waren. ArtEZ sprong hier, ondanks de enorme afstand, direct uit. Ik koos uiteindelijk voor een studie in het buitenland om de financiële en culturele voordelen die het me zou brengen. Een dergelijke studie zou voor mij in Amerika onbetaalbaar en dus niet haalbaar zijn. Het is jammer dat een dergelijke creatieve opleiding daar zo duur is, dit werpt een enorme drempel op en het beperkt de vorming van de Amerikaanse cultuur."
Lees hier het hele verhaal en bekijk Adam's portret

Armia Yousefi

Leeftijd: 30+
Beroep: Modeontwerper
"Tijdens de fotoshoot van het beeld voor deze expositie, besefte ik me weer heel sterk dat ik echt wil dat mijn merk op de voorgrond staat, en niet ik als persoon. Veel van de ontwerpers die ik vroeger bewonderde, traden zelf ook niet altijd op de voorgrond. Ik vind dat mooi. Als ontwerper heb ik een oerdrift in me om mijn designgrenzen te verleggen en zo mijn horizon te verbreden."
Lees hier het hele verhaal en bekijk Armia's portret

Carolien Evers

Leeftijd: 60+
Beroep: Ontwerper en verbinder
"Mijn levenskoers bepaal ik zelf, waarbij het absoluut niet erg is om af en toe van die koers gebracht te worden. Ik ben de aangever, maker, realisator en waarborg waar ik heen ga, maar sta zeker open voor koerswijzigingen. Dat maakt het leven mooi. Gelukkig voel ik me altijd vrij om te kunnen doen wat ik wil, juist door projecten met een sociaal maatschappelijk randje weet dat dit niet voor iedereen de norm is en kan ik dit extra waarderen."
Lees hier Carolien's verhaal en bekijk haar portret

Cecile van Hattem

Leeftijd: 50+
Beroep: Voorzitter ondernemersvereniging Modekwartier/ Zelfstandig uitvaartondernemer
"Naast mijn werk als voorzitter van de ondernemersvereniging van het Modekwartier, ben ik werkzaam in de uitvaartbranche. Ik heb een eigen uitvaartonderneming. Twee totaal verschillende werelden, die me ieder op hun eigen manier inspireren. Misschien dat dat de reden is dat het thema van FDFA’23 me aanspreekt; ik kleur graag buiten de lijntjes, hou van contrast en ben niet persé stereotype te noemen."
Bekijk hier Cecile's portret en lees haar verhaal

WhiteNoiseDADA

Leeftijd: 30+
Beroep: Productontwerpers
"In 2019 zijn we ons collectief WhiteNoiseDADA gestart. De wereld om ons heen frustreerde ons dusdanig, dat we een fris tegengeluid wilden laten horen. Een maatschappij waarin de mens met haar consumptiegedrag totaal destructief bezig is, verwachtingen waar je als ontwerper zou moeten voldoen die niet haalbaar of realistisch zijn; het zette ons aan om gezamenlijk aan de slag te gaan om onze eigen manier van werken te hervormen."
Bekijk hier de portretten van WhiteNoiseDADA en lees hun verhaal

Meer portretten en verhalen bekijken? Bekijk hier deel één, deel twee, deel drie, deel vier en deel vijf van Stadsexpositie Buitengewoon.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Follow #FDFArnhem